|
|
| Antikapitalistler | Bilişim Grubu | Düşünürler | Figüranlar | Genç Kuvvet | Huzur Pınarı | Atatürkçü Düşünce | Müzik grubu | Sanatkârlar | Spor Grubu |
![]() |
![]() |
|
Konu Seçenekleri | ![]() |
|
|
#1 |
|
Yılın En Hayvansever Üyesi
Forum Polisi ![]() ![]() Mod. denetleyicisi |
Sizce büyü,yapıldığı kişiye etki edermi?Sizce büyü,yapıldığı kişiye etki edermi?
(: ![]() (:
|
|
|
|
#2 |
|
Yılın En Bilgili / Kültürlü Üyesi
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 5.446
Forum Gücü: 354
Forum Puanı:165806
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birine büyü yapmayı mı düşünüyorsun Rana
..Öncelikle büyü varmıdır konusunu tartışsak..Bence büyü diye bişey yoktur..Bana büyü yapmayı başarabilecek bir babayiğit varsa gelsin ..Hatta kişisel eşyalarımdan falan istediği varsa gönderebilirim büyü işlemini hızlandırmak adına ...
Ayrılığın Resmini Çizdim Sarı Odalara, Yüreğimi Soğuttum Zemheri Ayazında. Sonra Uzun Uzun Rüzgarın Gülüşünü Seyrettim Çaresizce. Ve Gecenin En Koyulaştığı Yerde Ölümü Kucakladım Masmavi Yüreğimle... |
|
|
|
#3 |
|
Doçent
Genç Kuvvet
![]()
Teşekkür etti: 725
Forum Gücü: 147
Forum Puanı:66844
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence vardır kuran-ı kerimde bundan söz edior
birgün gelir herkes kendi yoluna gider
herşey nasıl başladıysa öyle biter... |
|
|
|
#4 |
|
En Alıngan Üye
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 4.486
Forum Gücü: 265
Forum Puanı:115632
resulullaha büyü yapılmuışır bizzat kayıtlı
Sakince bağdaş kurmuş sesini dinliyorum Boynumu rabbimin merhametine büküyor dileğimi niyaz ediyorum “Gökkuşağım Rabbim” Gözlerimden aşağı ıslak kelimeler sarkmaya başlıyor Kirpiklerim üstümün başımın ıslaklığıyla yarışıyor “ SırılsıklamıM" |
|
|
|
#5 |
|
En Hızlı Çıkış Yapan Üye
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 5.136
Forum Gücü: 288
Forum Puanı:132614
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
• Ve onlar, Süleyman'ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular. Süleyman inkâr etmedi; ancak şeytanlar inkâr etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkâr etme" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmezlerdi. Fakat onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Oysa onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi. Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiç bir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötü; bir bilselerdi. (BAKARA SURESİ / 102) • Allah şöyle diyecek: "Ey Meryemoğlu İsa, sana ve annene olan nimetimi hatırla. Ben seni Ruhu'l-Kudüs ile destekledim, beşikte iken de, yetişkin iken de insanlarla konuşuyordun. Sana kitabı, hikmeti, Tevrat'ı ve İncil'i öğrettim. İznimle çamurdan kuş biçiminde (bir şeyi) oluşturuyordun da (yine) iznimle ona üfürdüğünde bir kuş oluveriyordu. Doğuştan kör olanı, alacalıyı iznimle iyileştiriyordun, (yine) benim iznimle ölüleri (hayata) çıkarıyordun. İsrailoğullarına apaçık belgelerle geldiğinde onlardan inkâra sapanlar, "Şüphesiz bu apaçık bir sihirdir" demişlerdi (de) İsrailoğullarını senden geri püskürtmüştüm." (MAİDE SURESİ / 110) • Biz Kitabı üzerine yazılı bir kağıtta göndersek ve onlar elleriyle dokunsalar bile, inkâr edenler, tartışmasız: "Bu apaçık bir büyüden başkası değildir" derler. (EN'AM SURESİ / 7) • Firavun kavminin önde gelenleri dediler ki: "Bu gerçekten bilgin bir büyücüdür."; (A'RAF SURESİ / 109) • (Musa "Siz atın" dedi. (Asalarını) atıverince, insanların gözlerini büyüleyiverdiler, onları dehşete düşürdüler ve (ortaya) büyük bir sihir getirmiş oldular. (A'RAF SURESİ / 116) • İçlerinden bir adama: "İnsanları uyar ve iman edenlere, muhakkak kendileri için Rableri katında 'gerçek bir makam' olduğunu müjde ver" diye vahyetmemiz, insanlara şaşırtıcı mı geldi? İnkâr edenler: "Gerçekten bu, açıkça bir büyücüdür" dediler. (YUNUS SURESİ / 2) • Musa: "Size hak geldiğinde (böyle) mi söylersiniz? Bu bir büyü müdür? Oysa büyücüler, kurtuluşa ermezler" dedi. (YUNUS SURESİ / 77) • Firavun: "Bana bütün bilgin büyücüleri getirin" dedi. (YUNUS SURESİ / 79) • Onlar atınca, Musa dedi ki: "Sizlerin (ortaya) getirdiğiniz büyüdür. Doğrusu Allah onu geçersiz kılacaktır. Şüphesiz Allah, bozgunculuk çıkaranların işini düzeltmez." (YUNUS SURESİ / 81) • O'nun arşı su üzerinde iken amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Andolsun onlara: "Gerçekten siz, ölümden sonra yine diriltileceksiniz" dersen, inkâr edenler mutlaka: "Bu, açıkça bir büyüden başkası değildir" derler. (HUD SURESİ / 7) • Mutlaka: "Gözlerimiz döndürüldü, belki biz büyülenmiş bir topluluğuz" diyeceklerdir. (HİCR SURESİ / 15) • Biz onların seni dinlediklerinde ne için dinlediklerini, gizli konuşmalarında da o zalimlerin: "Siz büyülenmiş bir adamdan başkasına uymuyorsunuz" dediklerini çok iyi biliriz. (İSRA SURESİ / 47) • Andolsun, biz Musa'ya apaçık dokuz ayet (mucize) vermiştik; işte İsrailoğullarına sor; onlara geldiği zaman Firavun ona: "Gerçekten ben seni büyülenmiş sanıyorum" demişti. (İSRA SURESİ / 101) • Dedi ki: "Ey Musa, sen bizi sihrinle yurdumuzdan sürüp çıkarmaya mı gelmiş bulunuyorsun?" (TAHA SURESİ / 57) • "Madem böyle, biz de sana buna benzer bir sihirle geleceğiz; şimdi sen, bir 'buluşma zamanı ve yeri' tesbit et, bizim de, senin de karşı olamayacağımız açık, geniş bir yer olsun" dedi. (TAHA SURESİ / 58) • Dediler ki: "Bunlar her halde iki sihirbazdır, sizi sihirleriyle yurdunuzdan sürüp-çıkarmak ve örnek olarak tutturduğunuz yolunuzu (dininizi) yok etmek istemektedirler." (TAHA SURESİ / 63) • Dedi ki: "Hayır, siz atın." Sonra hemen (ne görsün), sihirlerinden dolayı, onların ipleri ve asaları kendisine gerçekten koşuyormuş gibi göründü. (TAHA SURESİ / 66) • "Sağ elindekini atıver, onların yaptıklarını yutacaktır; çünkü onların yaptıkları yalnızca bir büyücü hilesidir. Büyücü ise nereye varsa kurtulamaz." (TAHA SURESİ / 69) • Bunun üzerine büyücüler, secdeye kapandılar: "Harun'un ve Musa'nın Rabbine iman ettik" dediler. (TAHA SURESİ / 70) • "Gerçekten biz Rabbimize iman ettik; günahlarımızı ve sihir dolayısıyla bizi kendisine karşı zorlayarak-sürüklediğin (suçumuzu) bağışlasın. Allah, daha hayırlıdır ve daha süreklidir." (TAHA SURESİ / 73) • "Ya da kendisine bir hazinenin bırakılması veya (ürünlerinden) yemekte olduğu bir bahçesi olması (gerekmez miydi)?" Zulmedenler dedi ki: "Siz olsa olsa, ancak büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz." (FURKAN SURESİ / 8) • (Firavun,) Çevresindeki önde gelenlere: "Bu" dedi, "Doğrusu bilgin bir büyücüdür." (ŞUARA SURESİ / 34) • Büyücüler geldiklerinde, Firavun'a: "Şayet biz galip gelirsek, bize bir ücret var gerçekten, değil mi?" dediler. (ŞUARA SURESİ / 41) • Anında büyücüler secdeye kapandılar. (ŞUARA SURESİ / 46) • (Firavun) Dedi ki: "Ona, ben size izin vermeden önce mi inandınız? Şüphesiz, o, size büyüyü öğreten büyüğünüzdür; öyleyse yakında bileceksiniz. Şüphesiz ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama kestireceğim ve sizin hepinizi gerçekten asıp-sallandıracağım." (ŞUARA SURESİ / 49) • Dediler ki: "Sen ancak büyülenmişlerdensin." (ŞUARA SURESİ / 153) • Ayetlerimiz onlara, gözler önünde sergilenmiş olarak gelince dediler ki: "Bu, apaçık olan bir büyüdür." (NEML SURESİ / 13) • Musa, onlara apaçık olan ayetlerimizle geldiği zaman: "Bu, düzüp uydurulmuş bir büyüden başkası değildir. Biz geçmiş atalarımızdan bunu işitmedik" dediler. (KASAS SURESİ / 36) • Onlara, apaçık olan ayetlerimiz okunduğunda: "Bu, sizi babalarınızın taptıkların(ilahlar)dan alıkoymak isteyen bir adamdan başkası değildir" dediler. Ve dediler ki: "Bu, düzülüp uydurulmuş bir yalan (iftira)dan başka bir şey de değildir." İnkâr edenler de, kendilerine geldiği zaman hak için: "Bu, apaçık bir büyüden başka bir şey değildir" dediler. (SEBE' SURESİ / 43) • "Bu, açıkca bir büyüden başkası değildir" dediler. (SAFFAT SURESİ / 15) • Firavun'a, Haman'a ve Karun'a. Ama onlar: (Bu,) Yalan söyleyen bir büyücüdür" dediler. (MÜ'MİN SURESİ / 24) • Ancak kendilerine hak gelince, dediler ki: "Bu bir büyüdür, doğrusu biz ona (karşı) kafir olanlarız." (ZUHRUF SURESİ / 30) • Ve onlar dediler ki: "Ey büyücü, sende olan ahdi (sana verdiği sözü) adına bizim için Rabbine dua et; gerçekten biz hidayete gelmiş olacağız." (ZUHRUF SURESİ / 49) • Onlara açık belgeler olarak ayetlerimiz okunduğu zaman, o inkâr edenler kendilerine gelmiş olan hak için dediler ki: "Bu, apaçık bir büyüdür." (AHKAF SURESİ / 7) • Fakat o, 'bütün kişisel ve askeri gücüyle' yüz çevirdi ve: "(Bu,) Ya bir büyücü veya bir delidir" dedi. (ZARİYAT SURESİ / 39) • İşte böyle; onlardan öncekiler de bir elçi gelmeyiversin, mutlaka: "Büyücü ve cinlenmiş" demişlerdir. (ZARİYAT SURESİ / 52) • "Bu da bir büyü mü, yoksa siz mi görmüyorsunuz." (TUR SURESİ / 15) • Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: "(Bu,) Süregelen bir büyüdür" derler. (KAMER SURESİ / 2) • Hani Meryem oğlu İsa da: "Ey İsrailoğulları, gerçekten ben, sizin için Allah'tan gönderilmiş bir elçiyim. Benden önceki Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra ismi "Ahmed" olan bir elçinin de müjdeleyicisiyim" demişti. Fakat o, onlara apaçık belgelerle gelince: "Bu, açıkça bir büyüdür" dediler. (SAFF SURESİ / 6) • Böylece: "Bu, yalnızca 'aktarılarak öğrenilen' bir büyüdür" dedi. (MÜDDESSİR SURESİ / 24 (alıntı) görüldüğü gibi kuran da büyünün olduğuna dair birsürü ayet var. hatta peygamber efendimize de bir zaman, büyü yapıldığı söylenir.. yani dinimizde büyü vardır fakat yapılması yada yaptırılması günahtır.. büyü yapan yada yaptıranların yüzüne, cennet kapılarının kapanacağı söylenir. büyü yapılan kişinin etkilenmesi ise yapılan büyünün gücüne göre değişir diye düşünüyorum.. .................. iki satırlık adamları musallat ettik ömrümüze,
bundandır böyle dibe vuruşumuz.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | yakamos (08-08-09) |
|
|
#6 |
|
Doçent
Genç Kuvvet
![]()
Teşekkür etti: 725
Forum Gücü: 147
Forum Puanı:66844
büyü ile ilgili ayetler bile var isterseniz araştırıp bulabilirsiniz inanmıyan varsa büyüye
birgün gelir herkes kendi yoluna gider
herşey nasıl başladıysa öyle biter... |
|
|
|
#7 |
|
En Alıngan Üye
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 4.486
Forum Gücü: 265
Forum Puanı:115632
KAYNAK;
(1) Buhârî, Tıbb, 47, 49, 50; Cizye, 14, Edeb, 56; Bed’ul-Halk, 11; Müslim, Selâm, 43, (2) İbn Hacer, Fethu’l-Bari, X, 185. Peygamberimize büyü yapılması ile ilgili rivayetlerden biri, Onun bütün hallerine vakıf olan sevgili eşi ve müminlerin annesi Hz. Aişe (r.a)’den gelen rivayet şöyledir: “Benî Züreyk Yahudîlerinden Lebid b. el-A’sam tarafından Hz. Peygamber (s.a.v)’e sihir yapıldı. Öyle ki, Rasulullah (s.a.v) yapmadığı bir şeyi yaptım vehmine düşüyordu. Bir gün benim yanımda iken Allah'a dua etti, sonra tekrar dua etti. Ve dedi ki: “Ey Aişe, hissettin mi, sorduğum husustâ Allah bânâ fetvâ verdi?” “Hangi hususta Ey Allah'ın Resülü?” dedim. “İki kişi bana gelip, biri başucumda, diğeri de ayak tarafımda oturdu. Biri diğerine: “Bu zâtın rahâtsızlığı nedir?” dedi. Öbürü: “Büyüdür!” dedi. Önceki tekrar sordu: “Kim büyüledi?” Diğeri: “Lebîd İbnu'l-Asâm adındaki Benî Züreykli bir Yahudî” diye cevap verdi. Öbürü: “Büyüyü neye yaptı?” dedi. Arkadâşı: “Bir târâkla saç döküntüsüne ve bir de erkek hurmâ tomurcuğunun içine!” cevabını verdi. Diğeri: “Pekalâ, şimdi nerede?” diye sordu. Arkâdaşı: “Zervân kuyusunda!” cevâbını verdi.” Bunun üzerine Rasulullah (s.a.v) Ashâbından bir grupla birlikte (r.a) kuyuya gitti, ona baktı, kuyunun üzerinde bir hurma vardı. Sonra benim yanıma dönüp: “Ey Aişe! Allah'a yemin olsun, kuyunun suyu sanki kına ıslatılmış gibi (bulanık) ve (o kuyu iIe sulanan) hurmâ ağaçlarının başları da sanki şeytanların başları gibiydi!” dedi. Ben: “Ey Allah'ın Resülü! Onu (kuyudan) çıkardın mı?” diye sordum. “Hayır” dedi ve ilave etti: “Bana gelince, Allah bana âfiyet lutfetti ve şifa verdi. Ben ondan halka bir şer gelmesine sebep olmaktan korktum!” Resulullah onun gömülmesini emretti ve yere gömüldü”(1) Kadı Iyaz, “Sihir Hz. Peygamberin sadece vücudu ve azaları üzerinde tesirini gösterdi, onun temyiz gücünde ve düşüncesinde (yani aklında, fikrinde) bir etki göstermedi” demektedir.(2) Sakince bağdaş kurmuş sesini dinliyorum Boynumu rabbimin merhametine büküyor dileğimi niyaz ediyorum “Gökkuşağım Rabbim” Gözlerimden aşağı ıslak kelimeler sarkmaya başlıyor Kirpiklerim üstümün başımın ıslaklığıyla yarışıyor “ SırılsıklamıM" |
|
|
|
#8 |
|
Düşünürler grubu
![]()
"Sihir (Büyü) yapmak Sihir, sözlükte sebebi gizli olan şey demektir. Dindeki anlamı ise sebebi gizli olan ve gerçek olmayan şey demektir ki, göz bağcılık ve hilekârlık şeklinde cereyan eder. Biz buna Türkçe'mizde �Büyü� ve �Efsun� diyoruz. Bunu sanat edinene de sihirbaz denir. Sihrin çok eski bir tarihi vardır, ilkel topluluklara kadar uzanır. Sihrin değişik yolları ve pek çok çeşitleri vardır. Fahreddin er-Razi (M. 1149-1210), �Mefatihü'I-gayb� adlı meşhur tefsirinde sihrin sekiz çeşidini saymıştır. Büyük Müfessir Elmalılı merhum Hamdi Yazır, sihri bu sekiz çeşidini naklettikten sonra şöyle diyor: �Buraya kadar saydığımız sekiz çeşit sihir, iki esasta toplanır. Birincisi sırf yalan, dolan sadece saçmalama ve iğfal olan söz veya fiil ile etki yapan sihir. Diğeri de az çok bir gerçeğin kötüye kullanılması ile ortaya konan sihirdir. Sihrin bütün niteliği hayati gerçek zannettirecek şekilde insan ruhu üzerinde aldatıcı bir etki meydana getirmekten ibaret olduğu halde, bunun bir kısmı tamamıyla hayal, diğer bir kısmı da bazı gerçeklerle karışıktır''(2) Sihrin Hakikatı Var mıdır? Sihir her şeyden önce kendi özünde bir harika değildir. Yani ilâhî irade ile ortaya çıkan olaylardan değildir. Onun bir özel sebebi vardr. Bu sebep bilinmediğinden olay bir harika gibi hayal edilmektedir. Bunun içindir ki sebebi herkes için bilinmeyen herhangi bir gerçek dahi halkı aldatmak için kullanıldığı zaman bir anlamda sihir olur. Kur'an-ı Kerim'de Fir'avun; sihirbazlarının ortaya koydukları sihir, aslı olmayan hayaller olarak vasıflandırılmakta ve şöyle buyurulmaktadır: �İnsanların gözlerini büyülediler, onları korkuttular ve büyük bir sihir gösterdiler� (3); �Onların (Fir'avun'un sihirbazlarının) ipleri ve değnekleri yaptıkları sihirden ötürü kendisine sanki yürüyorlarmış gibi geldi.� (4) Oysa sihirbazlar ağaçtan ve deriden yapılmış birtakım iplerin ve sopaların içlerine özel olarak cıva doldurdular. Yerin ve güneşin ısısıyla bunlar ısınmış ve oynayıp kıvrılarak hareket etmeye başlamışlar ve ortada korkunç bir çok yılan dolaşıyormuş gibi görünmüştür.(5) Hatta bu manzara Musa aleyhisselâmı da dehşete düşürmüştü. Çünkü o da o anda bunun sebebini bilmiyordu. Bunun üzerine Allah Teâlâ: �Biz de Musa�ya: �Sen de asanı bırakıver'� diye vahyettik. Birdenbire asa onların bütün uydurduklarını yakalayıp yutuverdi. Artık gerçek ortaya çıkmış ve onların bütün yaptıkları boşa gitmişti. Orada mağlup olmuş ve küçük düşmüşlerdi. Sihirbazlar hep birden secdeye kapandılar, �Alemlerin Rabbine iman ettik� dediler.(6) Böylece bu olayın, sihir sınırının üstünde ve ondan bambaşka ilahî bir iş olduğunu iyice anladılar ve Musa aleyhisselam�ın gerçek peygamber olduğuna hemen karar verip ona iman ettiler. Sihrin gerçek yanı olup olmadığı konusunda İslâm alimleri arasında farklı görüşler vardır. Alimlerin çoğunluğu sihrin hakikati olduğunu söylerken İmam-ı Azam Ebû Hanife�ye göre sihir tamamen aldatmadan ibarettir, hiçbir gerçek yanı yoktur.�(7) Sihrin en büyük etkisi ruhlar üzerindedir. Düşünceleri karıştırır, gönülleri çeler, ahlakı bozar, karı ile kocanın arasını açar, aile yuvasını yıkar Kardeşleri, komşuları birbirine düşürür, toplumu büyük fitnelerle karşı karşıya bırakır. İşte bunun içindir ki, dinimiz sihri yasaklamış, sihirbazların kötü ruhlu insanlar olduklarını, dünyada da ahirette de perişan olacaklarını bildirmiştir. Kur'an-ı Kerim�de şöyle buyurulmuştur: �Büyücü nereye varırsa iflah olmaz� (8) Sihirbazların sihir yapması büyük günahtır. Hatta Ebû Hanife, Malik ve Ahmed b. Hanbel�e göre sihir öğrenip yapan kimse dinden çıkmış olur. Hanefilerden bazılarına göre, sırf kötülüğünden korunmak için sihir öğrenmek küfür olmaz. Ama sihrin caiz olduğuna veya kendisine yarar sağlayacağına inanarak onu öğrenen kimse küfre gider.� (9) Evet sihirbazın sihir yapması günah olduğu gibi bir müslümanın herhangi bir probleminin çözümü için sihir yapan kimseye gitmesi de aynı şekilde günahtır. Çünkü bu, onu tasvip ve ona inanma anlamına gelir. Peygamberimiz buyuruyor: �Kuş uçuran ve kendisi için kuş uçurulan, fala bakan veya baktıran, büyü yapan veya yaptıran bizden değildir. Kim bir falcıya gider de onun söylediğini tasdik ederse o kimse Muhammed (s.a.s.)'e indirileni inkar etmiş olur.� (10) İşte sihir ve sihirle ilgili dinimizin görüşü."
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Bilgiler sayfasından alınmıştır... Arkadaşlar Kuran-ı Kerim'de büyü ve büyücülerden sakınılması ile ilgili yaklaşık 40 adet ayet var..Bu, büyünün gerçekte olduğu ve sakınılması anlamını değil bu tür kişilerden ve büyü yapmaya çalışma eyleminden sakınılması anlamı ile ilgilidir... Büyü/sihir , mucize ile karıştırılmasın mucizeler dönemi Peygamberimiz Muhammed Resulullah (S.A.V) ile sona ermiştir... Bakınız büyü ve sihir ne işe yarıyormuş ; ![]() Ayrılığın Resmini Çizdim Sarı Odalara, Yüreğimi Soğuttum Zemheri Ayazında. Sonra Uzun Uzun Rüzgarın Gülüşünü Seyrettim Çaresizce. Ve Gecenin En Koyulaştığı Yerde Ölümü Kucakladım Masmavi Yüreğimle... Konu BigBang tarafından (05-07-09 Saat 01:14 ) de değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#9 | |
|
Yılın En Hayvansever Üyesi
Forum Polisi ![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 5.751
Forum Gücü: 329
Forum Puanı:146918
Alıntı:
aklıma geldi birdende ondan bir tartışmaya açılsın diye düşündüm
(: ![]() (:
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rektör
![]()
Teşekkür etti: 4.395
Forum Gücü: 143
Forum Puanı:51592
Başlığı görünce güldüm ama ağlamam gerekiyormuş..
düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
|
|
|
|
#11 |
|
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 600
Forum Gücü: 29
Forum Puanı:11796
Büyü vardır. Kuranıkerimdede yukarıda anlatıldığı üzere geçer.
Büyünün varlığına iinanmayanlara büyü yapıldığı zaman gerçek dünya ile kendi dünyalarını birbirlerine karıştırabilirler ki bu büyü bozulduğu zaman onları hepsini unutmasına sebep olur. Ben çevremde ve ailemde büyü yapılanları ve büyü yapılması sonrasında hayatlarının nasıl karardığını sebepsiz yere çıldırdıklarını ve sonunda intihar eylemlerine geçtiklerini duymuş ve şu andada iş yerinden bir arkadaşımın ablasına yapılan büyü sonrasında kadıncağızın başına gelmeyen kalmadığı anlatılanlara göre duyuyorum ve şaşırıyorum. isteyen inanır isteyen inanmaz. İnanmayan biri var ise araştırsın ve kendisine büyü yapılması için talepde bulunsun sonrasını izlesin. Tabi izleyebilirse, tıp dilinde büyü yapılıpda gerçek dünyadan uzaklaşan ve olmayan şeyleri yaşayarak sonunda intihar edenlere şizofren de deniyor. TÜM DÜNYA MÜSLÜMAN OLSUN
|
|
|
|
#12 |
|
Stajyer
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 86
Forum Gücü: 0
Forum Puanı:172
![]() ![]() ![]() |
DOMUZ'unki etki ve tepkı eder
|
|
|
|
#13 |
|
Rektör
![]()
Teşekkür etti: 4.395
Forum Gücü: 143
Forum Puanı:51592
bana büyü yapın lütfen.. ya da yaptırın..
düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
|
|
|
|
#14 | |
|
Düşünürler grubu
![]()
Alıntı:
Birde anlamadığım..Mesela adam Amerika'nın Kansas eyaletinin bir kasabasında yaşıyor..Adama şizofren teşhisi koyuluyor..Senin yukardaki mantığına göre bu adama kim büyü yapmış olabilir?...Büyüyü Kuran ve İslam ile özdeşleştiriyorsun ya o açıdan... Ayrılığın Resmini Çizdim Sarı Odalara, Yüreğimi Soğuttum Zemheri Ayazında. Sonra Uzun Uzun Rüzgarın Gülüşünü Seyrettim Çaresizce. Ve Gecenin En Koyulaştığı Yerde Ölümü Kucakladım Masmavi Yüreğimle... Konu BigBang tarafından (08-08-09 Saat 03:42 ) de değiştirilmiştir.. |
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | ∂ĩяєŋ¢ (08-08-09) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
|
|