|
|
| Antikapitalistler | Bilişim Grubu | Düşünürler | Figüranlar | Genç Kuvvet | Huzur Pınarı | Atatürkçü Düşünce | Müzik grubu | Sanatkârlar | Spor Grubu |
![]() |
![]() |
|
Konu Seçenekleri | ![]() |
|
|
#1 |
|
"Eski toprak"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayat felsefeniz nedir?
Herkesin bir hayat felsefesi vardır...olmazsa olmazdır..olmaması olanaksızdır..oldukça çok kişi tarafından bilinse de bilen kişi de dahil olmak üzere kimse tarafından tam olarak anlamlandırılamamış bir tanımlamadır...tam olarak dile getirilememiştir.Bazı kişilerin "çalış,çalış,çalış"tır.. (bu biraz ben)
Bazılarının "ye,iç, gez,eğlen" dir. dahası var " tanış, öpüş, seviş" diyenler yok değildir. vs.vs... sürer gider cümlelerde. şimdi bunlar bir nevi hayat felsefesimidir ? hayir,degildir.şimdi bu denir, yarın gider baska birsey keşfedilir... bireyin kendi penceresinden, hayatı tek cümleye sığdırma çabası nasıl özetlenebilirki...özlü bir cümle nasıl olmalıdır..Hayat için neler gereklidir; Amaçların ? varmı veya hazırlıyormusun! Altyapın? varmı veya hazırlıyormusun! Hayat felsefen ? varmı veya kurmayı düşünüyormusun! Hayat felsefen nedir? Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, Neye güldüğünden ise zekâsını ve seviyesini anla... (Mevlana) Atatürk Diyor ki:Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
![]() İnsan yaşadıkça yaşlanmaz, yaşamadıkça yaşlanır ![]() |
|
|
|
#2 |
|
Yard. Doçent
![]()
Teşekkür etti: 1.677
Forum Gücü: 32
Forum Puanı:9732
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayatımın her anını,tanıdığım her insanı anlamlı kılabilmek..
KarşıMdaki nasıl olursa olsun ona inatla iyilikle yaklaşmak.. Yaşamım bitmeden bu dünyada bir yerlerde bir,birilerinde iz bırakabilmek.. Tek cümleye sığdırmamlı insan aslında... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | And (23-09-07) |
|
|
#3 |
|
Rektör
![]()
Teşekkür etti: 9.929
Forum Gücü: 145
Forum Puanı:50215
suyu buldugun yerde, al ve ic !
Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya;
Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı ... |
|
|
|
#4 |
|
Cezalı Üye
![]()
Teşekkür etti: 1.521
Forum Gücü: 0
Forum Puanı:27243
beleşçi tam senlik
de neyini tartışacaz? ayrıca hodonizm güzeldir
|
|
|
|
#5 | |
|
"Eski toprak"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 6.815
Forum Gücü: 1000
Forum Puanı:193966
Alıntı:
Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, Neye güldüğünden ise zekâsını ve seviyesini anla... (Mevlana) Atatürk Diyor ki:Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
|
|
|
|
#6 |
|
Cezalı Üye
![]()
Teşekkür etti: 1.521
Forum Puanı:27243
yok aşar beni pazar pazar cekilmez
size bu buram buram entelletüellik kokan tartışmanızda başarılar güzel konu ama..
|
|
|
|
#7 |
|
Doçent
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 1.596
Forum Gücü: 38
Forum Puanı:10792
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
get up-stand up-dont give up the fight..
adımı biliyorsunuz ama felsefemi anlayamamışsınız...
. . . hep yalnız ben... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HaRuKa (23-09-07) |
|
|
#9 |
|
"Eski toprak"
Bob Marley felsefesi o apayrı bir ekol.. ruhu şad olsun. bizde bir şeylere yaklaşabilsek diyoruz.. (:
Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, Neye güldüğünden ise zekâsını ve seviyesini anla... (Mevlana) Atatürk Diyor ki:Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
|
|
|
#10 |
|
Haftanın Moderatörü
"Carpe diem" ![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 5.453
Forum Gücü: 504
Forum Puanı:221914
Şimdi böyle soru olunca insan ne diyeceğini unutuyor. Acaba başka ne olabilir diye düşünüyor. Ama aklıma ilk gelen : Mutlu ol, başta sevdiklerin ve buna layık olanlar olmak üzere herkesi mutlu et. (Olabildiği kadar) |
|
|
|
#11 |
|
Profesör
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 1.490
Forum Gücü: 63
Forum Puanı:21563
bu seneki felsefem şu
hayatın boyunca eşşek gibi çalışacağına bir yıl inek gibi çalış
![]() . |
|
|
|
#12 |
|
Yard. Doçent
Antikapitalistler
![]()
Teşekkür etti: 1.892
Forum Gücü: 24
Forum Puanı:5696
Hepsi Hepsi Hayat Nasıl Olsa
Kimse bilmez neden böylesin diye Kimse sormaz neden sustun diye Niye döndün sırtını herkese Ne olacak senin bu halin böyle Geçmez günler unut kendini bu hayat zor var mı çaresi Boşver geçsin rüzgarlar essin Sana da bütün insanlar gibi Sana da bütün insanlar gibi Sana da bütün insanlar gibi Günlerin kötü geçiyor Umudun yok soranın yok Sorunun çok İsteğin yok Gelenin yok Yorgunsun çok karışık kafan Unut her şeyi Sorgulama boşalt içini Uyan artık geriye bakma Hayat kısa durma orda Geçmez günler unut kendini bu hayat zor var mı çaresi Zaman aksın hızına bakma Seni dinlemez nasıl olsa Bırak aksın seni de götürsün Hepsi hepsi hayat nasıl olsa hepsi hepsi hayat nasıl olsa hepsi hepsi hayat nasıl olsa Doğan güneş seni çağırır Gidemesin ayakların bağlıdır Bilemezsin yarın ne olur Göremesin gözlerin kapanır Çözemezsin sorunlarını öylece kalırsın öylece kalırsın öylece kalırsın� Geçmez günler unut kendini bu hayat zor var mı çaresi Zaman aksın hızına bakma Seni dinlemez nasıl olsa Bırak aksın seni de götürsün Hepsi hepsi hayat nasıl olsa hepsi hepsi hayat nasıl olsa hepsi hepsi hayat nasıl olsa ZARDANADAM moralim bozuk oldugunda hep dinledigim bi sarkıdır!acıları azıcıkta olsa dindirir!!we sözler birazda acıklıyo aslında... |
|
|
|
#13 |
|
Yılın En Bilgili / Kültürlü Üyesi
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 5.446
Forum Gücü: 354
Forum Puanı:165970
Eline beline diline hakim ol..Uygulamaya çalıştığım bir sözdür..Özellikle ağızdan çıkan sözler benim için çok önemlidir.."İnsan ağızdan çıkana kadar sözün efendisidir.Ağızdan çıktıktan sonra söz insanın efendisidir..."
|
|
|
|
#14 |
|
Rektör
![]()
Teşekkür etti: 9.929
Forum Gücü: 145
Forum Puanı:50215
bireysel anlamda benim icin di bu üstekki
bi de sosyal yasamda uygulamaya calistigim bir felsefe de $u dur: kendine yapilmasini istemedigin bir hareketi, sende baskasina yapma! Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya;
Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı ... |
|
|
|
#15 |
|
Rektör
![]()
Teşekkür etti: 15.289
Forum Gücü: 239
Forum Puanı:96246
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Caner Alper
B(e1)nim en sevdiğim söz senden duyduğum ben'dir.
Hep yinelediğim söz (s2)ana koyduğum ben'di(r3). İyi olmak adına bilgiç olm(a4)k istemem, Seni senlediğim söz, bir-bir oyduğum ben'dir. Özdemir Asaf |
|
|
|
#16 |
|
"Eski toprak"
Olabilir tabi neden olmasın
Paylaşımlarına bakaraktan yaklaşık olarak hayat felsefeni tahmin edebiliyorum (: ama biraz açıklama yaparsan tahmin edemeyenler içinde fikir vermiş olursun
|
|
|
#17 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 8.723
Forum Gücü: 321
Forum Puanı:134853
Deniz dalgalanmadan durulmaz.Bence hayat da böyle her zaman artıları ve eksileriyle kabullenmek lazım.hayatım son buldugunda insanların beni iyi biri olarak hatırlaması dileğim.
Oysa düşlemek ne güzeldi çocukken. Nerden bilirdim yaşamın Böyle parçalanarak süreceğini Ve ömrümün,kendimi toplamakla geçeceğini... Bir yap-bozum sanki, Tek parçamı bile bulamadan, Yeniden dağılıveriyorum. Konu HaZaL tarafından (29-09-07 Saat 20:08 ) de değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#18 |
|
Cezalı Üye
Teşekkür etti: 0
Forum Puanı:65
![]() |
anı yasa ...
|
|
|
|
#20 |
|
Dekan
Atatürkçü Düşünce
![]()
Teşekkür etti: 4.960
Forum Gücü: 55
Forum Puanı:16428
"kendine yapilmasini istemedigin bir hareketi, sende baskasina yapma!" Benden önce yesil söylemiş, benim de hayat görüşüm budur.
Ayrıca şunu da söylemek istiyorum; hayatımıza giren kişilere ya bizler birşeyler katarız, ya da onlar mutlaka bize birşeyler katar. Yani hiçbir şey nedensiz değildir, olamaz. Bir de üş 'S''yı yaşamımızdan çıkarmamak gerekir; Saygı-Sevgi-Sorumluluk *Gülmek için mutlu olmayı beklersen, tebessüm bile edemeden hayata veda edersin.* |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
|
|