İkiz Forum – Sahte Kimliğiniz  Meydan  İnanç tartışmaları
Ipek Palace
Yorumsuz Forum Navigation
Antikapitalistler Bilişim Grubu Düşünürler Figüranlar Genç Kuvvet Huzur Pınarı Atatürkçü Düşünce Müzik grubu Sanatkârlar Spor Grubu

Konu Seçenekleri
Eski 24-12-09, 14:08 Çevrimiçi   #1
En Alıngan Üye
ASAKİRİ
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.276
Teşekkür etti: 4.734
RepForum Gücü: 296
Forum Puanı:131033
ASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
Soru

Gerçek ve gerçek olmayan Alevilik??

Aşağıdaki yazılar alevi sitesinden alınmıştır diğer mavi olan yazı ise bir ropartajdır..Alevilik alicilikse neden bazı aleviler islamın nişanlarını kendi alevi inancına katmazlar.??? saydıkları 16 madde nedir? neden böyle bir ayrım yoluna gitmişlerdir? bu ayırıma gidenler asıl aleviler midir? kimlerdir?bir çok harika alevi arkadaslarım var bazısı bu fikirdeyken bazısı da aksi fikirde neden böyle bir çelişki var...
SAYGI ÇERÇEVESİNDE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

Alevilik ile Müslümanlığın Farklılığı:
Önemli Not: Öncelikle şu noktayı belirtmek isterim ki, hiç bir din ve inanış, bir başka din ve inanıştan üstün değildir. Her inanış kendi inananları tarafından önemli ve değerlıdır. Zaten Aleviler 72 millete ve onların her türlü görüşlerine kardeş gözüyle ve hoş görüyle bakarlar.

Bir: Aleviler, Müslümanlar gibi Ahirete, Cennet ve Cehenneme inanmazlar. Her şeyin bu dünyada oluştuğuna kanaat getirirler. 13.yy’da Yunus Emre şöyle seslenir: “Cennet cennet dedikleri/ bir ev ile bir kaç huri/ istiyene ver sen onu/ bana seni gerek seni” dediği için 16.yy’da Şeyhulislam Ebussuut tarafından “kafir kanıtı” sayılmış. Bu şiiri okuyanın katledilmesi için ferman çıkarmış. Çağımızın ozanı Mahzunu Şerif, Ahiretı için şöyle der: “Gidip gelmeyen bir yer yok benim için”.

İki: Aleviler kadere inanmazlar. Her insan, kendi kaderini kendisi tayin eder. Müslümanlar, kaderin Allah tarafından önceden yazıldığına ve değişmeyeceğine inanırlar.

Üç: Alevilikte dini zorlama yoktur. Hoşgörü vardır. Müslümanlıkta, (Tevbe-29), (Tevbe-5), (Bakara-193) ve (Nisa-89) nolu sürelerde Müslümanlığı kabul etmeyen kişileri bulduğunuz yerde öldürün emri vardır. Ve hatta bunların mallarıda helaldır katliamı yapanlara…

Dört: İslamlık, Cihadı emreder. Alevilik Cihadı rededer.

Beş: İslamlık, Kafir mumin, erkek kadın ayırımını esas alır. Alevilik ise, 72 inanca kardeş gözüyle bakmayanı kendinden saymaz.

Altı:
Alevilikte, kadın erkek ayırımı yoktur. Ortak hukuk savunulur. İslam, kadın erkek eşitsizliği üzerine kurulmuştur. Şeriata göre: iki kadının şahitliği, bir erkeğin şahitliğine eşittir.

Yedi: Aleviler hiç bir Müslüman şartını yerine getirmezler. Namaz, oruç, hac, zekat, vb. gibi. Alevilerin kabesi insandır.

Sekiz: Aleviler, doğmalara değil müsbet ilme inanır. Hacı Bektaş Veli “Bilimden gidilmeyenin sonu karanlıktır” sözü Alevilerin düstürüdür.

Dokuz: İslam inanışında, itirazsız itiat var. Kulluk ve ümmetlik var. İnsan topraktan yaratılmıştır. Zengin- fakir, İslam- kafir, köle-efendi vardır. İktidar ve yönetim şekli laik-dünyevi değil, dini-şer’i şeriat din adamlarına özgü bir hak olarak tanımlanır (10. Hadis). Alevi inanışı olan, dinler arası ayrımcılık yoktur. 72 milleti kardeş gözüyle görür. İnsanın Tanrı’nın nurunda yaratıldığı. Kemale erdiğinde erdem bağlamında Tanrılaştığına inanılır. Herkesi eşit görür. Bilimin yolunda yürür. Neden, niçini araştırır. Mantığın kabul ettiği şeye inanır. Doğmalara rağbet etmez. İslamlıkta, “sırf Tanrı’yı bilip, tanımaları için yaratılmış kul” olarak tanımlamakta(1. Hadis). İnsanların Allah ile ilişkileri korku temelinde açıklanmakta(6. Hadis). Yanmak, katran kazanları, kıl gibi sırat köprüsü vardır.

On: İslamda kadın örtünür, çarşafla türbanla. Erkek-kadın ayrı oturur. Haremlık, selamlık vardır. Bir erkek dört kadınla evlenebilir. Şeriat kurallarına göre: kadının miras hakkı yoktur. Evli bir kadının kocası 3 defa “boşsun” dediği an, kadın soluğu dışarıda alır. Alevilikte, kadın örtünmez. Çağın ve iklimin şartlarına göre giyinir. Tek evlilik vardır. Miras hakkı eşittir. Ülkenin yasalarına göre ayrılmalar söz konusudur. Birlikte oturur. Haremlik, selamlık yoktur.

Onbir:
İslam’da Tanrı’ya sorgusuz sualsiz itaat vardır. Alevilikte, bazen ihtirazda bulunur. 16.yy’da Bektaşi Ozanı Azmi şöyle seslenir: “Kullanırsın kanatsızca rüzgarı/ Kürekle mı yaptın sen bu dağları/ Ne yapıpta öldürürsün sağları/Can verüb alırsın sen cancı mısın?”(28) Ve Hacı Bektaşı Veli: “Hararet nardadır sacda değildir/ Keramet baştadır tacda değildir/ Her ne ararsan kendinden ara/ Kudüs’te Mekke’de Hac’da değildir” derken, ne ararsan kendinden ara diyor.

Oniki:
İslamda laikliğe yer yoktur. Şeriatın kuralları geçerlı. Alevilikte Laiklik: Otoritenin gök yüzünden yeryüzüne, insana indirilmesidir. Dini kurallarla ülkenin idare edilmemesidir. İdarenin dini inanç işlerinden el çekmesidir.

Onüç:

Müslümanlıkta, mutlak ceberat ve dünyanın her işine sürekli karışan, kader belirleyen, dünyevi düzen(Şeriat) dayatan bir Tanrı anlayışı söz konusu. Alevilikte, Vahdet-ı vücut bağlamında insan suretinde bir Tanrı algılanır. Alevi bireyin Tanrı ile arasındaki ikiliğin kalkması anlamında Ene-l Hak anlayışı vardır.

Ondört:

İslamda Mehdi’lik, bazı koşullar gerekir: fitne, dinin yozlaşması, insanların şeriattan uzaklaşması. Mehdi gökte gelir. Zerdüşlükte, Alevilikte o yeryüzünde halkın arasında çıkar. Halk önderliğin kişiliğinde özdeşleştirilir.

Onbeş:

İslamlıkta rızk anlayışı: Allah, istegiğini nimetleriyle rızklandırır; kiminin kini de kısar (Zümre siresi 52. Ayet). Alevilikte ise: Gerçek demokratik bir ortamda, devlet olanakların eşit paylaşımında her kes harcadığı emek, alınteri oranında kazanır.

Onaltı:

Alevilikte biri ölünmce, Hakka yürüdü denir. İslamlıkta, vefat etti, Rabbine kavuştu, Allahın Rahmetine vasıl oldu denir.

Alevilik Barışçılıktır:

NAMIK KEMAL ZEYBEK

BİRKAÇ yıl önce Cem Vakfı`nın 96.4 frekansındaki İstanbul`dan yayın yapan radyosunda iki buçuk saat süren bir söyleşimiz oldu. Dinleyiciler soru soruyorlardı. Bir dinleyicinin sorusu şöyle oldu: - Siz gerçek Aleviler`den söz ediyorsunuz. Gerçek olmayan Alevi de var mı? `Evet` dedim: - Var... Gerçek olmayan Alevi dediğim Alevi ana babadan doğduğu için Alevi olduğunu söyleyen ama Aleviliğin inançlarına inanmayanlardır. Evet aynen böyledir. Şimdilerde Alevi dernek başkanlığı ya da yönetim kurulu üyeliği yapan ama Alevi olmayan o kadar çok kişi var ki... Gazeteden okuyorum. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı olan bir kişi `Alevilik İslamiyet`in dışındadır` demiş... Ünlü Alevi yazar Cemal Şenel de ona karşılık vermiş: -...aslında söylediğinin ne anlama geldiğinin bilincinde olduğunu sanmıyorum. Doğru söylemiş... Aleviliğin İslam`daki yerini konuşmak için önce İslam`ı bilmek gerek... Sonra da Aleviliği... Böyle bir sözü söyleyen, eğer ne demek istediğini biliyorsa İslam`ı da, Aleviliği de bilmiyor demektir. Komünizmin kalıntıları 1980 öncesi ülkemizde gençler arasında yaygınlık kazanan komünist ideolojinin yıktıklarının zararları bugün de sürüyor. Uzun süre de süreceğe benziyor. Bir gerçeği görmezlikten gelemeyiz.

12 Eylül 1980 öncesinin Marksist- Leninist ideolojisi en çok Alevi gençler arasında yıkıma yol açtı. Alevi kökenli komünistler önce Alevilik inancına ve dedelik kurumuna saldırdılar. 1990 yıllarından başlayarak bütün dünyada komünizm gündemden kalkınca Aleviler`de de yeniden inanca dönüş başladı. Gerçekte üzerlerindeki iç baskı kalkınca içlerinde sakladıkları inanç ortaya çıktı. Bu arada eski komünistlerden bir kısmı da inanca döndü ve gerçek Alevi oldu. Marksizmin ateizm yönünde ısrarlı olanlarından kimileri ise kendilerinin Alevi olduğunu iddia ederek, Aleviliği İslam dışına, hatta her türlü dini inancın dışına çıkarmaya çalışıyorlar. İşte olan bitenlerin ve kimi söylemlerin açık anlamı budur. Bugün Alevi kitlelerin ezici çoğunluğu Alevi İslam anlayışı bilincindedir. Tabii olan ve doğru olan budur. Yapay dernekler, uydurma federasyonlar ne yaparlarsa yapsınlar, topluluk içinde inanç galip gelecektir. Birçok doğru örnekle birlikte, İstanbul Yeni Bosna`da bir Cem evi olarak başlayan Cem Vakfı`nın çalışmalarının ulaştığı boyut ve büyüme hızı en önemli gösterge değil midir? Cem Vakfı`nın başında bulunan aydın, yurtsever, değerli bir bilim adamı olan Prof. Dr. İzzettin Doğan ve gerçek bir din bilgini olan Ali Rıza Uğurlu Dede ve öteki değerli yöneticiler doğru yoldadırlar ve bu yol Alevilere de, Türkiye`de İslam`a da, hayır getirecektir.

Alevilik gerçeği ALEVİLİK konusunda daha önce de yazılar yazdım. Yine söylüyorum. Alevilik İslam`ın bir yorumudur. Sünnilik başka bir yorum, Şiilik de başka bir yorumdur. Ayrıca Aleviler içinde de, Sünnilerde de, Şiilerde de ayrı ayrı yorumlar vardır. Mezhepler yorum ayrımlarından çıkmıştır. Allah`ın Bir`liğine inanan, Yüce Muhammed`in Allah`ın elçisi olduğuna ve Yüce Kuran`a inanan herkes, İslam dini içindedir. Kabe`ye varmak için yollar çeşit çeşittir. İsteyen doğru olduğuna inandığı yoldan gider. Allah`a, Peygamberi`ne ve Kur`an`a inanmayan, kimin çocuğu olursa olsun, nüfus kağıdında ne yazarsa yazsın, o İslam`ın dışındadır, o ne Alevi olabilir, ne Sünni, ne de Şii.. Nüfus kağıdına dini ve mezhebi yazmak ise anlamsız bir iştir. İnanç, insanların beyninde ve yüreğinde olur. Kağıda yazmakla değil... Diyorum ki ortalık iyice aydınlanacak ve eline bir yerleri geçiren birileri, anlamadıkları, inanmadıkları konularda ahkam kesemez duruma gelecektir. Bu işlerin çözümünün başlangıcı da bilimin ve bilginin aydınlığıyla olacaktır.

Allahım beni boş çevirme
Allahım beni mahcup etme
Bu inşaatın gönüllü amelesi olmaksa eğer…ben..!
Hüzne kırağı çalan asil sevgili sen..!
Dokunduğun abdest suyunun hatırına…
Ebedi vallahi ebedi !
Terk etmedi sevdan beni…

Mesaja teşekkür eden: (12 Kişi)
-xXx- (25-12-09), BigBang (24-12-09), evasive (03-02-10), exe_doc (30-01-10), LâL* (25-12-09), Sadness (02-02-10), SaKaRiN..! (06-02-10), Sessiz Yolcu (03-02-10), Smyrna (03-02-10), SympatiSh (02-02-10), Yσкє∂!¢! (24-12-09), y@ren (03-02-10)
Eski 24-12-09, 22:14 Çevrimdışı   #2
Yılın En Bilgili / Kültürlü Üyesi
BigBang
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.253
Teşekkür etti: 5.446
RepForum Gücü: 354
Forum Puanı:165970
BigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorBigBang Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Tevfik kardeşim..Konu için öncelikle teşekkürler...Alevilik hakkındaki 16 maddelik yazı sanırım Ali Erdoğan adlı bir araştırmacının yazısından alınmış..Ve bu maddeler Ali Erdoğan'ın kendi kişisel görüşlerini yansıtmakta..

Öncelikle üçüncü madede verilen (Tevbe-29), (Tevbe-5), (Bakara-193) ve (Nisa-89) surelerinde anlam karmaşasına düşmememiz lazım..Söz konusu sürelerin hiç birisinde İslam dininden olmayanlar hakkında öldürme hükmü çıkaramayız..Özellikle Elmalılı tefsirlerinde İslam'ın düşmanlarıyla savaşılmaktan söz ediliyor ve müşriklerden bahsediliyor...Müşrikler İslam'a zarar vermesi en olası kesimdir..Çünkü sokacakları nifak ve ayrımcılık düşünceleri İslam'a ters düşecektir..Burada asla kendi halinde inancı gereği dinini başka yollarda aramakta olanlarla ilgili bir hükümden söz edemeyiz..Bir insan içinde samimi duygular taşıyorsa müşrik olmaz..Müşrik aslında tam anlamıyla İslam'a küfür eden ve onu engellemeye çalışan kişidir..Bu konudaki hüküm sanırım genel anlamıyla düşünülürse gerçek anlamını bulacaktır...Diğer maddelere şöyle bir baktım yeri geldiğince irdeleriz..

Alevilikte önemli bir yeri olan Pir Sultan Abdal bakın ne demiş bu konuda...

"Kırkımız bir katara dizildik
Hakk’a Muhammed’e ümmet yazıldık
Hakikatta şerbet olduk ezildik
Biz içeriz sâkicimiz Ali’dir"

Muhammed dinidir bizim dinimiz
Cibril-i Emindir hem rehberimiz
Tarikat altından geçer yolumuz
Biz müminiz mürşidimiz Ali’dir"

Ayrılığın Resmini Çizdim Sarı Odalara, Yüreğimi Soğuttum Zemheri Ayazında. Sonra Uzun Uzun Rüzgarın Gülüşünü Seyrettim Çaresizce. Ve Gecenin En Koyulaştığı Yerde Ölümü Kucakladım Masmavi Yüreğimle...
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
ASAKİRİ (25-12-09), aXnBLaDe (30-01-10), ilahi komedya (24-12-09), LâL* (25-12-09), SaKaRiN..! (06-02-10), SympatiSh (02-02-10), y@ren (03-02-10)
Eski 25-12-09, 16:09 Çevrimiçi   #3
En Alıngan Üye
ASAKİRİ
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
ASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biriASAKİRİ Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
BigBang´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Öncelikle üçüncü madede verilen (Tevbe-29), (Tevbe-5), (Bakara-193) ve (Nisa-89) surelerinde anlam karmaşasına düşmememiz lazım..Söz konusu sürelerin hiç birisinde İslam dininden olmayanlar hakkında öldürme hükmü çıkaramayız....Müşrik aslında tam anlamıyla İslam'a küfür eden ve onu engellemeye çalışan kişidir..Bu konudaki hüküm sanırım genel anlamıyla düşünülürse gerçek anlamını bulacaktır...Diğer maddelere şöyle bir baktım yeri geldiğince irdeleriz..

Alevilikte önemli bir yeri olan Pir Sultan Abdal bakın ne demiş bu konuda...

"Kırkımız bir katara dizildik
Hakk’a Muhammed’e ümmet yazıldık
Hakikatta şerbet olduk ezildik
Biz içeriz sâkicimiz Ali’dir"

Muhammed dinidir bizim dinimiz
Cibril-i Emindir hem rehberimiz
Tarikat altından geçer yolumuz
Biz müminiz mürşidimiz Ali’dir"
aslında evet ayetleri ve açıklamasını görünce dehşete düştüm hiçbir alakası yok ayeti başka yöne çekme var...ayrıca pir sultan abdalın dedikleri de birebir islamdır aşkı Aliden alırlar saki şarap doldurandır Ali ile feyz alırlar..Din zaten Muhammede gelen dindir bu çok bariz belli birşey de bu farklılık beni dehşete düşürdü alevi kardeşlerimden durumun tüm yönlerini belriterek aydınlatıcı bir izahat getiremelerini içtenlikle umuyorum..çünkü bu 16 maddeyi kendine güdüm alan insanlar da var demek ki...16 madde direk itikata müdahele yani islam dışılık..

saygılar..

Allahım beni boş çevirme
Allahım beni mahcup etme
Ebedi vallahi ebedi !
Terk etmedi sevdan beni…

Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
BigBang (25-12-09), naz.. (31-01-10), y@ren (03-02-10)
Eski 30-01-10, 13:44 Çevrimdışı   #4
Stajyer
exe_doc
Atatürkçü Düşünce

exe_doc - ait Avatar
Genel Mesajlar: 117
Teşekkür etti: 9
RepForum Gücü: 4
Forum Puanı:1346
exe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeliexe_doc Herkese mesafeli
Ruhsal Durumum:
Bu güzel yazı için çok teşekürler.
Aleviler hakkında bilmediğim bir çok şeyi öğrenmedim diyebilirim.
Güzel bir paylaşım olmuş

Asker CaN, Asker KaN, Asker VataN
ATATÜRKİYE
Eski 31-01-10, 00:14 Çevrimiçi   #5
En Alıngan Üye
ASAKİRİ
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
durumu tam olarak yansıtabilecek biri yazsa bilgilensek durumlar çok farklı çünkü

Allahım beni boş çevirme
Allahım beni mahcup etme
Ebedi vallahi ebedi !
Terk etmedi sevdan beni…

Eski 03-02-10, 00:08 Çevrimdışı   #6
Rektör
Lucky

Lucky - ait Avatar
Genel Mesajlar: 12.830
Teşekkür etti: 6.264
RepForum Gücü: 513
Forum Puanı:231301
Lucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaLucky buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Alıntı:
ASAKİRİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
durumu tam olarak yansıtabilecek biri yazsa bilgilensek durumlar çok farklı çünkü

Bir yazi okudum.
Alıntı:
“Ben, Aleviliğin, İslam dışı olduğuna kesin olarak inandım. Alevi olarak doğdum, yaşadım ve öleceğim. Bu nedenle nüfus cüzdanımdaki din hanemde ‘İslam’ yazılmasını kabullenemedim, bu yükü de taşımak istemedim. Altı yıl önce, tek başıma bir mücadeleye giriştim. Türkiye'deki hukuki süreç, beklediğim gibi, benim adıma olumsuz sonuçlandı. Öncelikle ülkemde bu sorunu çözmek istedim ama olmayınca AİHM'e başvurdum. Aslında beni AİHM'e zorlayan nedenlerin sorgulanması gerekir. Bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti diğer tarafta ise AİHM var. Türkiye'nin AİHM kararlarını uygulaması gerekir. Eğer, karar doğrultusunda din hanesi nüfus cüzdanından kaldırılırsa herhangi bir sorun yok. Ancak illa kalması yönünde bir uygulama olursa, ben yine ‘Alevi’ yazılması için mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü benim dini tercihim bu. Devlet hem laik olmalı, hem de insanlığa layık olmalı. Artık ortada bir AİHM kararı var. Hükümette çekincelerini ortadan kaldırıp bu tipteki bir uygulamayı yaparken, ‘Ortada AİHM kararı var. Ben ne yapayım’ diyerek kendini savunabilir.”
Sinan Işık

tabirim caiz değil
numunem yok
sende kalsın aslım
müstakil bir masaldı
bitti işte
ben aynı Haytayım

Kargalar sürü ile, Kartallar yalniz ucar...
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
ASAKİRİ (03-02-10), y@ren (03-02-10)
Eski 03-02-10, 05:08 Çevrimiçi   #7
En Alıngan Üye
ASAKİRİ
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Türkiye'nin AİHM kararlarını uygulaması gerekir.

hayır uymayabilir eger bir devlet iç hukukunda bunu cözebiliyorsa bu karar gecerli olmaz ki ECHR YANİ AİHM nin 35 nci madedesine göre devletin iç internal hukukunda mesele cözülemezse AİHM bunu kabul edebilir yani tüm yargısal ve iç hukuk çözüm bulmazasa bu gecerlidir..ki kıbrıs mülkiyet sorununda 1975 lerde alınan kararı lozudio case gibi kararları aihm yap dediği halde yapmamıştır yani rum adam lozudio ya tazminat öde demiştir 2003 e kadar ödememiştir sonra AİHM tutusıunca (çünkü kararına bir devlet haklı olarak uymayacaktı ve prestij kaybedicekdi) bir sefere mahsus emsal olmaksızın öderim dedi türkiye 1.2 milyon dolar ödedi..yani zorunda felan değil..

Eğer, karar doğrultusunda din hanesi nüfus cüzdanından kaldırılırsa herhangi bir sorun yok. Ancak illa kalması yönünde bir uygulama olursa, ben yine ‘Alevi’ yazılması için mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü benim dini tercihim bu.

alevilik bir din midir? hayır ne lügatte ne de başka bir mezhep olarak gecmez... sadece sözlü hukuk gibi bazı adetle gelen kurallar örflerdir..din sadece inanış değildir bir kişi ya da grubun... ben de adam toplarım kediye tapanlarız derim al sana din... dinin belirleyici ölçeği nedir buna bakmak lazım...
alevilik islamın bi açılımıysa nasıl bir acılımdır lügattaki manası nedir dergah tasavvufi kol, mezhep, ekol,.....?
alevilik islam değilse diyenlere göre o zaman nedir

anlayamadığım konulardan birisi yardımcı olanlar olursa sevineceğim

Allahım beni boş çevirme
Allahım beni mahcup etme
Ebedi vallahi ebedi !
Terk etmedi sevdan beni…

Konu ASAKİRİ tarafından (03-02-10 Saat 05:22 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
y@ren (03-02-10)
Eski 06-02-10, 05:17 Çevrimdışı   #8
Profesör
Satuk Buğra Han

Satuk Buğra Han - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.341
Teşekkür etti: 1.440
RepForum Gücü: 389
Forum Puanı:185764
Satuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmış
Bu konuda bende bir çok araştırma yaptım .

Kimi kaynaklar aleviliğin islamda bir mezhep olduğunu söylüyor kimisi ise ayrı bir din olarak görüyor .

Ama genel itibariyle alevi arkadaşlarla(!) tartışmalarım sonucu şu sonuçları çıkardım :

1 . alevilerin İslamla yahut Müslümanlıkla alakası hiç mi hiç yok

2 . Kendi kültürlerini kendileri yaratmışlar ve kendi içlerinde binbir parçaya bölünmüşler .

3 . alevi gençler kültürlerinden ve inançlarından tamamiyle kopmak üzere . aleviliği kendi arzularına göre yorumluyorlar

4 . Hacı Bektaşı Veli başta olmak üzere Ahmet Yesevi Hazretleri , Hz.Mevlana ve Yunus Emre gibi bir çok Türk Evliyanın alevi olduklarını idda ederler .

Bunun yanında Bektaşi ocağı olarak bilinen yeniçeri ocağının da komple alevi olduklarını idda ederler .

Kısacası aleviler ne olduklarını kendileri dahi bilmiyorlar ve bunun kompleksi ile ordan burdan derme çatma birşeyler toplayıp birşeylere sahiplenmeye kalkışıyorlar .

Son olarak alevileri sevmem ( insan olarak severim o ayrı ) , sevene de iyi gözle bakmam .

O kadar ...
Mesaja teşekkür eden:
aydan (06-02-10)
Eski 06-02-10, 15:00 Çevrimdışı   #9
Yılın En Tatlı Bilmişi
aydan
Düşünürler grubu

aydan - ait Avatar
Genel Mesajlar: 13.270
Teşekkür etti: 8.743
RepForum Gücü: 710
Forum Puanı:329250
aydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmışaydan Rep olayını aşmış
Alıntı:
ASAKIRI´isimli üyeden Alıntı

Onbir:
İslam’da Tanrı’ya sorgusuz sualsiz itaat vardır. Alevilikte, bazen ihtirazda bulunur. 16.yy’da Bektaşi Ozanı Azmi şöyle seslenir: “Kullanırsın kanatsızca rüzgarı/ Kürekle mı yaptın sen bu dağları/ Ne yapıpta öldürürsün sağları/Can verüb alırsın sen cancı mısın?”(28) Ve Hacı Bektaşı Veli: “Hararet nardadır sacda değildir/ Keramet baştadır tacda değildir/ Her ne ararsan kendinden ara/ Kudüs’te Mekke’de Hac’da değildir” derken, ne ararsan kendinden ara diyor.

Hani sorgusuz sualsiz itaat baskadir, saygisiz ve pervasizca, hesap sormak baskadir..
Bu alintimda dikkatimi ceken, "Tanri" dedikleri seyi(!) öyle kücümsüyor ve degersiz kiliyorlar ki, ona hesap sorma yetkisini buluyorlar kendilerinde..

Ben de sorgusuz sualsiz itaat edenlerden degilim mutlaka; yaptigim veya yapmam gereken bircok seyin anlamini bilmek, ögrenmek, ona göre yapip/yapmamaya karar vermek istiyorum..

Fakat bu degildir ki, "tanri"ya istedigim gibi hesap sorma cüretinde bulunacagim..
Hani ya inanirsin "tanri"ya ve saygi duyarsin, veya inanmaz sorgularsin..
Ama ikisini ayni cati altinda yapip, 'alevlik' diye nitelendiriliyorsa, yazik..

Umutlandıklarım, umut dağıttıklarım
Akıl verdiklerim, akıllı sandıklarım
Bir sevip, bin söz ettiklerim
Bin sevip, hiç söz etmediklerim
Söz verdiklerim, yapamadıklarım
Eksik olmayın !
Bir başka sefere yine beklerim..

Eski 06-02-10, 20:33 Çevrimdışı   #10
En Konuşkan Üye
Yσкє∂!¢!
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 12.061
Teşekkür etti: 6.442
RepForum Gücü: 408
Forum Puanı:181309
Yσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmış
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Satuk Buğra Han´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu konuda bende bir çok araştırma yaptım .

Kimi kaynaklar aleviliğin islamda bir mezhep olduğunu söylüyor kimisi ise ayrı bir din olarak görüyor .

Ama genel itibariyle alevi arkadaşlarla(!) tartışmalarım sonucu şu sonuçları çıkardım :

1 . alevilerin İslamla yahut Müslümanlıkla alakası hiç mi hiç yok

2 . Kendi kültürlerini kendileri yaratmışlar ve kendi içlerinde binbir parçaya bölünmüşler .

3 . alevi gençler kültürlerinden ve inançlarından tamamiyle kopmak üzere . aleviliği kendi arzularına göre yorumluyorlar

4 . Hacı Bektaşı Veli başta olmak üzere Ahmet Yesevi Hazretleri , Hz.Mevlana ve Yunus Emre gibi bir çok Türk Evliyanın alevi olduklarını idda ederler .

Bunun yanında Bektaşi ocağı olarak bilinen yeniçeri ocağının da komple alevi olduklarını idda ederler .

Kısacası aleviler ne olduklarını kendileri dahi bilmiyorlar ve bunun kompleksi ile ordan burdan derme çatma birşeyler toplayıp birşeylere sahiplenmeye kalkışıyorlar .

Son olarak alevileri sevmem ( insan olarak severim o ayrı ) , sevene de iyi gözle bakmam .

O kadar ...

1-Aleviligin Yani Kendine Aleviyim Diyen İnsanların Tümüne İslamiyetle Alakası Yok Diyemeyiz ki Ben Aleviyim Deyip Namaz Kılıp Hacca Giden İnsanları Tanıyorum.

2-Kendi Kültürlerini Degil Alsında Bektaşilik Bildigimiz Üzre Sadece Bir Tarikattır Lakin Şu Anda Cem Evleri Diye Nitelendirdiklier Alevi Bektaşi Olarak Egale Ettiklerinden Dolayı Tekke Görevi Görmektedir Laki İbadet Yeri Demeleri Sadece Çelişkidir Nihayetinde Tekkeler Zaviyeler Egitim Yeri Olmakla Beraber Yine İbadet Yeriydi Yani Cem Evlerinin Kültür Evinden Çıkıp İbadethanye Dönmesi Yine Kendi Savundukları Tekke Ve Zaviye Kanunlarına Terstir ki Günümüzde Zaten Bir Çok Eski Tekkeler Şu Anda Kültür Dernekleri Adı Altında Açıktır İsteyen Gidip Gezebilir =))

3-Alevi Gençler Üzere Değil Resmen Kopmuşlar Bir Çok Sapkın İnanış İçersindeler İslami Terimlerle Yanyana Dahi Getirilmeyecek Davranışları Var.
Cünüp Olup Gusl Abdesti Almaktan Tut Bir Çok Konuda Ayrılık Vardır.Sünnetler Tamamiyle Egale Edilmiştir.

Hatta Ve Hatta Alevi Gençler Arasında Son Zamanlarda Yazılan Gerçek Alevilik Vb Kitaplardan Ögrendikleri Üzere Biz Taşa Secde Etmeyiz Taştan Kasıt Kabe Yani Gibi Saçmalıklara Kaptırıp Aleviligi Bizzat Eski Pagan İnançlarına Benzetmektedirler.

4-Hacı Bektaş Veli Alevi Degildir Lakin Onun Tarikatını Aleviler Benimseyip Yine Aynı Şekilde Yeni Çeri Ocagı Gibi Zamanla Bozulmuştur Bilindigi Üzere Yeni Çeri Ocakları Pekte Temiz Degildir Son Zamanlarında Ve Bir Çok Yenilgi Sagolsun Onlar Yüzündendirler =)
Şiir Ve Bazı Şeylere Gelince Onların Ne Halde İken Yazdıklarını Bilmedigim İçin Yani Büyük Zatların Yoksa Ozanlarla İşim Yok Onlara Laf Söyleyemem.
Çünkü Ozanlar Sınır Aşıp Cezbe Yani Aşk Halinde İken Söylenen Sözleri Sakız Sanıp Alalalede Söyleyip Çoşmuşlardır.
Eger İmanı Kurtaran Varsa Aralarında Allah Affeylesin.

Çünkü Bir Çok Büyük Zatın Aşk Halinde Söyledikleri Sözler Yüzünden Şerii Kanunlardan Dolayı Canları Gitmiştir...

Aleviler Kopma Aşamasındalar Ve Kopmuşlarda İçinde Sadık Olanlarda Var.
Hz.Ali'yi Sevmektir Alevilik Evet Ben Zaten Seviyorum.Hepimiz Aleviyiz Aslında Kelime Anlamı Olarak.
Çünkü Hz.Muhammed (sav) Batıni İlimleri Alan İki Kişiden Biridir.Ve Peygamber Efendimizin Bir Çok Övgüsüne Sahip Olmuştur Ve Ehli Beyttendir...

Kısacası Zaten Aleviyim Diyen Şahıslar Foruma Girip Konuya Yorum Yapınca Bir Çogunuz Görürsünüz Ne Olarak Bilindiklerini...

Alevileri Sevmek Yada Sevmemek Değil Zaten Etlilerine Sütlülerine Karışmadıgın Müddetçe Hristiyanlarla Bile Dostsundur...

Lakin Bilinmeski Müslüman Olan Kişiye. Namaz Oruç Zekat Hacc Bile Farz Olmadan Önce Farz Olan Tek Şey Vardı...

Tebliğ Yani "Emri Bil Maruf Nehyi Anil Münker".İyiligi Emret Kötülükten Men Et =)

Yârin Dehânı Sırr-ı Nihândan Haber Verir
Güftâre Gelse Sihr-i Beyândan Haber Verir
Hışm İle Baksa Vermez Aman Rüstem-i Zamân
Kirpiği Kaşı Tir-i Kemândan Haber Verir

...
Mesaja teşekkür eden:
LâL* (06-02-10)
Eski 06-02-10, 22:01 Çevrimiçi   #11
En Alıngan Üye
ASAKİRİ
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
NAMIK KEMAL ZEYBEK

12 Eylül 1980 öncesinin Marksist- Leninist ideolojisi en çok Alevi gençler arasında yıkıma yol açtı. Alevi kökenli komünistler önce Alevilik inancına ve dedelik kurumuna saldırdılar. 1990 yıllarından başlayarak bütün dünyada komünizm gündemden kalkınca Aleviler`de de yeniden inanca dönüş başladı. Gerçekte üzerlerindeki iç baskı kalkınca içlerinde sakladıkları inanç ortaya çıktı. Bu arada eski komünistlerden bir kısmı da inanca döndü ve gerçek Alevi oldu. Marksizmin ateizm yönünde ısrarlı olanlarından kimileri ise kendilerinin Alevi olduğunu iddia ederek, Aleviliği İslam dışına, hatta her türlü dini inancın dışına çıkarmaya çalışıyorlar. İşte olan bitenlerin ve kimi söylemlerin açık anlamı budur. Bugün Alevi kitlelerin ezici çoğunluğu Alevi İslam anlayışı bilincindedir. Tabii olan ve doğru olan budur. Yapay dernekler, uydurma federasyonlar ne yaparlarsa yapsınlar, topluluk içinde inanç galip gelecektir.

Allahım beni boş çevirme
Allahım beni mahcup etme
Ebedi vallahi ebedi !
Terk etmedi sevdan beni…

Mesaja teşekkür eden:
b.mece33 (08-02-10)
Eski 07-02-10, 15:40 Çevrimdışı   #12
Profesör
Satuk Buğra Han

Satuk Buğra Han - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.341
Teşekkür etti: 1.440
RepForum Gücü: 389
Forum Puanı:185764
Satuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmışSatuk Buğra Han yememiş içmemiş konu açmış
Alıntı:
Yσкє∂!¢!´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

1-Aleviligin Yani Kendine Aleviyim Diyen İnsanların Tümüne İslamiyetle Alakası Yok Diyemeyiz ki Ben Aleviyim Deyip Namaz Kılıp Hacca Giden İnsanları Tanıyorum.

2-Kendi Kültürlerini Degil Alsında Bektaşilik Bildigimiz Üzre Sadece Bir Tarikattır Lakin Şu Anda Cem Evleri Diye Nitelendirdiklier Alevi Bektaşi Olarak Egale Ettiklerinden Dolayı Tekke Görevi Görmektedir Laki İbadet Yeri Demeleri Sadece Çelişkidir Nihayetinde Tekkeler Zaviyeler Egitim Yeri Olmakla Beraber Yine İbadet Yeriydi Yani Cem Evlerinin Kültür Evinden Çıkıp İbadethanye Dönmesi Yine Kendi Savundukları Tekke Ve Zaviye Kanunlarına Terstir ki Günümüzde Zaten Bir Çok Eski Tekkeler Şu Anda Kültür Dernekleri Adı Altında Açıktır İsteyen Gidip Gezebilir =))

3-Alevi Gençler Üzere Değil Resmen Kopmuşlar Bir Çok Sapkın İnanış İçersindeler İslami Terimlerle Yanyana Dahi Getirilmeyecek Davranışları Var.
Cünüp Olup Gusl Abdesti Almaktan Tut Bir Çok Konuda Ayrılık Vardır.Sünnetler Tamamiyle Egale Edilmiştir.

Hatta Ve Hatta Alevi Gençler Arasında Son Zamanlarda Yazılan Gerçek Alevilik Vb Kitaplardan Ögrendikleri Üzere Biz Taşa Secde Etmeyiz Taştan Kasıt Kabe Yani Gibi Saçmalıklara Kaptırıp Aleviligi Bizzat Eski Pagan İnançlarına Benzetmektedirler.

4-Hacı Bektaş Veli Alevi Degildir Lakin Onun Tarikatını Aleviler Benimseyip Yine Aynı Şekilde Yeni Çeri Ocagı Gibi Zamanla Bozulmuştur Bilindigi Üzere Yeni Çeri Ocakları Pekte Temiz Degildir Son Zamanlarında Ve Bir Çok Yenilgi Sagolsun Onlar Yüzündendirler =)
Şiir Ve Bazı Şeylere Gelince Onların Ne Halde İken Yazdıklarını Bilmedigim İçin Yani Büyük Zatların Yoksa Ozanlarla İşim Yok Onlara Laf Söyleyemem.
Çünkü Ozanlar Sınır Aşıp Cezbe Yani Aşk Halinde İken Söylenen Sözleri Sakız Sanıp Alalalede Söyleyip Çoşmuşlardır.
Eger İmanı Kurtaran Varsa Aralarında Allah Affeylesin.

Çünkü Bir Çok Büyük Zatın Aşk Halinde Söyledikleri Sözler Yüzünden Şerii Kanunlardan Dolayı Canları Gitmiştir...

Aleviler Kopma Aşamasındalar Ve Kopmuşlarda İçinde Sadık Olanlarda Var.
Hz.Ali'yi Sevmektir Alevilik Evet Ben Zaten Seviyorum.Hepimiz Aleviyiz Aslında Kelime Anlamı Olarak.
Çünkü Hz.Muhammed (sav) Batıni İlimleri Alan İki Kişiden Biridir.Ve Peygamber Efendimizin Bir Çok Övgüsüne Sahip Olmuştur Ve Ehli Beyttendir...

Kısacası Zaten Aleviyim Diyen Şahıslar Foruma Girip Konuya Yorum Yapınca Bir Çogunuz Görürsünüz Ne Olarak Bilindiklerini...

Alevileri Sevmek Yada Sevmemek Değil Zaten Etlilerine Sütlülerine Karışmadıgın Müddetçe Hristiyanlarla Bile Dostsundur...

Lakin Bilinmeski Müslüman Olan Kişiye. Namaz Oruç Zekat Hacc Bile Farz Olmadan Önce Farz Olan Tek Şey Vardı...

Tebliğ Yani "Emri Bil Maruf Nehyi Anil Münker".İyiligi Emret Kötülükten Men Et =)
Hz. Aliyi hepimiz seviyoruz fakat sevme biçimimiz önemli . alevilerden en önemli farkımız da bu ...

Genelleme yapılamaz diyorsun da 1001 çeşit alevilik var . Ve bunların %99 un İslamla uzaktan yakından alakası yok .

Bildiğim en büyük özellikleri Gusül Abdesti almıyor olmaları ... Bunun yanında Namaza kesinlikle karşılar hatta takvimlerinde namaz vakitleri yazıyor diye cıngar çıkarmıştılar . Keza İslama - Müslümalığa da son derece karşılar !

Bunlara müslüman demeye dilim varmıyor (: Onun dışında Kelime-i Şahadet - Tevhid getiren ve İslamın ana 5 şartını yapanlar zaten Müslümandır . Ben aleviliğin İslamın bir kolu olduğuna inanmıyorum . Yani bunları yapacaksın ve ben aleviyim diyeceksin saçmalık.

Ayrıca diğer yazdıklarını zaten biliyorum hatırlattığın için teşekkürler .
Eski 07-02-10, 20:12 Çevrimdışı   #13
En Konuşkan Üye
Yσкє∂!¢!
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 12.061
Teşekkür etti: 6.442
RepForum Gücü: 408
Forum Puanı:181309
Yσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmışYσкє∂!¢! yememiş içmemiş konu açmış
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Satuk Buğra Han´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Hz. Aliyi hepimiz seviyoruz fakat sevme biçimimiz önemli . alevilerden en önemli farkımız da bu ...

Genelleme yapılamaz diyorsun da 1001 çeşit alevilik var . Ve bunların %99 un İslamla uzaktan yakından alakası yok .

Bildiğim en büyük özellikleri Gusül Abdesti almıyor olmaları ... Bunun yanında Namaza kesinlikle karşılar hatta takvimlerinde namaz vakitleri yazıyor diye cıngar çıkarmıştılar . Keza İslama - Müslümalığa da son derece karşılar !

Bunlara müslüman demeye dilim varmıyor (: Onun dışında Kelime-i Şahadet - Tevhid getiren ve İslamın ana 5 şartını yapanlar zaten Müslümandır . Ben aleviliğin İslamın bir kolu olduğuna inanmıyorum . Yani bunları yapacaksın ve ben aleviyim diyeceksin saçmalık.

Ayrıca diğer yazdıklarını zaten biliyorum hatırlattığın için teşekkürler .

1001 çeşidin İçersinde Bir Tanesi İyiyse Sen Ona Kötü Dersen Onun Günahını Omuzlamış Olursun.

Alevinin Kelime Anlamından Bahsettim Ben Yani Hz.Aliyi Seven ki Ben Seviyorum Aleviligin Özü Budur.

Gusl Abdestine ve Diger Konulara Bende Girdim Lakin Dedigim Gibi İçersinde Ben Aleviyim Alevi Oldugunu Söyleyip Yine Sünnete Uyup 5 Farzını Yerine Getirenler Var.

Şimdi Şialıgın İçersinden Türlü Türlü Sapkınlıklar Mevcut Sen Şiaların Hepsine Laf Söyleyebilirmisin Tabiki Hayır =))

Onlar Ehli Beyt Sevgisinde İfrada Gitmişlerdir.

Yârin Dehânı Sırr-ı Nihândan Haber Verir
Güftâre Gelse Sihr-i Beyândan Haber Verir
Hışm İle Baksa Vermez Aman Rüstem-i Zamân
Kirpiği Kaşı Tir-i Kemândan Haber Verir

...

Konu Seçenekleri