|
|
| Antikapitalistler | Bilişim Grubu | Düşünürler | Figüranlar | Genç Kuvvet | Huzur Pınarı | Atatürkçü Düşünce | Müzik grubu | Sanatkârlar | Spor Grubu |
![]() |
![]() |
|
Konu Seçenekleri | ![]() |
|
|
#1 |
|
Profesör
Atatürkçü Düşünce
![]() |
DTP'den Resmi Dil Kürtçe Olsun Talebi!!!
Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptılar!
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ergani İlçe Teşkilatı, Kürt Dil Bayramı'na ilişkin Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan DTP Ergani İlçe Başkanı Abdurrahman Bakır, Kürtlerin dünyanın her yerinde Kürt Dil Bayramını kutladıklarını, ancak Kürt halkının dilinin bu gün de özgürlük hakkına sahip olmadığını belirterek, "Kürtçenin üzerindeki yasaklar kalkmış değil" diye konuştu. Bakır, Kürtçenin üzerindeki baskıcı uygulamaları kınadıklarını kaydederek, Kürtçenin Türkiye'de resmi nitelik kazanmasını ve eğitim dili olması gerektiğini söyledi. Açıklamanın ardından partili kalabalık sessizce dağıldı. iha NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | MaVi_AnAhTaR (09-07-09) |
|
|
#2 |
|
Konuları En Çok Beğenilen Üye
![]()
Teşekkür etti: 5.258
Forum Gücü: 333
Forum Puanı:156973
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Maşallah maşallah ne çok şey istiyor herkes?Bizimde isteklerimiz var onlar ne olacak peki?Biri çıkar dilimizi değiştirmek ister,biri dinimizi yaşamamızı engel olmaya çalışır,biri diyanet işleri kaldırılsın der,bir diğeri Ne Mutlu Türküm Diyene yazısı silinsin diyip densizlik eder.Pes artık!Cinnet geçiriyor koca memleket!
Sustu içimdeki Konu AngeLus' tarafından (21-05-09 Saat 22:39 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | AR_Mİ (30-05-09) |
|
|
#3 |
|
Dekan
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 2.898
Forum Gücü: 285
Forum Puanı:132648
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oooooooooooo başkaaaaaaaaaaaaaa ben sizin
![]() ![]()
∂σѕтℓυк нєя кιşιηιη ∂єğιℓ єя кιşιηιη ιşι∂ιя ∂σѕт ιуι νє кöтü güη∂є ѕözü ∂єğιşмєуєη кιşι∂ιя .... korkar oldum bana dostum diyenlerden ![]() |
|
|
|
#4 |
|
En Konuşkan Üye
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 6.442
Forum Gücü: 408
Forum Puanı:181309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Kıçınızada 1 Kilo 130k Sürüp Bez Bağlayalım
Yârin Dehânı Sırr-ı Nihândan Haber Verir
Güftâre Gelse Sihr-i Beyândan Haber Verir Hışm İle Baksa Vermez Aman Rüstem-i Zamân Kirpiği Kaşı Tir-i Kemândan Haber Verir ... |
|
|
|
#5 |
|
En Yaratıcı Üye
Şarkıların Ressamı Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 3.919
Forum Gücü: 337
Forum Puanı:164380
|
Madem Türk-Kürt Ayrimi yok, hepimiz Türküz, hepimiz Kardesiz.
O zaman Dilimiz de degisemez.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | AdMiRaL (21-05-09) |
|
|
#6 |
|
Dekan
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 2.898
Forum Gücü: 285
Forum Puanı:132648
bilsemki5 yıldan fazla yatmayacağım dtp nin kökünü kazırdım 5 yıla razıyım danalar
![]()
∂σѕтℓυк нєя кιşιηιη ∂єğιℓ єя кιşιηιη ιşι∂ιя ∂σѕт ιуι νє кöтü güη∂є ѕözü ∂єğιşмєуєη кιşι∂ιя .... korkar oldum bana dostum diyenlerden ![]() |
|
|
|
#7 |
|
Grup Lideri
Antikapitalistler
![]()
Teşekkür etti: 660
Forum Gücü: 22
Forum Puanı:5139
Resmi nitelikten kasıt Devletin Kürtçe'yi tanımasından sonra -ki bu gerçekleşti- Bunu Anayasa ile güvence altına almasıdır . Biraz anlamaya çalışsanız ne de güzel olacak ! Ha isterseniz dinleyin isterseniz dinlemeyin Diyologlar devam ediyor Bu zaten olacak bir şey
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | Banu Sahin (22-06-09), Galina (30-05-09), hayyam_35 (17-06-09), pavel (30-05-09), tutbenidüşmeden (22-05-09), Şidaam (30-05-09), ŞiYaR (24-05-09) |
|
|
#8 |
|
Grup Lideri
Spor grubu
![]()
Teşekkür etti: 2.401
Forum Gücü: 269
Forum Puanı:114683
doymaz bunlar açarsan şeşi beş tvyi onuda ister bunuda
By_Blok ! ! ! ThE AdMiRaL ! ! AdMiRaL "Vatan sevgisi imandan gelir." Hz. Muhammed (SAV) 29-11-09 *Ansaneribere
|
|
|
|
#9 |
|
Öğretim üyesi
Genç Kuvvet
![]()
Teşekkür etti: 532
Forum Gücü: 88
Forum Puanı:41915
oLdu paşaLara bak sen.. başka istekLeri varsa Liste yapsınLar bizimde akLımız yokya kabuL edeLim hepsini
![]() sinirLerim bozuLdu gece gece ya
|
|
|
|
#10 |
|
Doçent
Antikapitalistler
![]()
Teşekkür etti: 2.570
Forum Gücü: 37
Forum Puanı:9353
Bence gayet doğal bir istek. :-)
GENCiM... ÇALIŞKANIM... iŞSiZiM...
![]() ☭ |
|
|
|
#11 |
|
En Merak Edilen Üye
Atatürkçü Düşünce
![]()
Teşekkür etti: 1.090
Forum Gücü: 150
Forum Puanı:64491
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oldu paşam baska bi emrin.Bunlar doymak bilmez bunlara biraz insan maumelesi yaparsan sımarırlar daha cok isterler.Tabi nerden geldiklerinide unuturlar!
İskeleden uzaklaşan bir gemi
Hatırlatır bana mazide kalan günlerimi Gördüğün şu mavi deniz ufkumu aydınlatır Uçup giden bir martı yitirdiklerimi |
|
| Mesaja teşekkür eden: | AR_Mİ (30-05-09) |
|
|
#12 |
|
En Sinirli Üye
Atatürkçü Düşünce
![]()
Teşekkür etti: 5.433
Forum Gücü: 241
Forum Puanı:97683
Bu köpelerin böyle havlamasının sebebi, kürt açılımları adı altında dil serbestisi gibi saçmalıkllarla ülkenin dil birliğini sarsan akp yönetimidir, başkasında kabahat aramayın! Yada arayın, keyfiniz bilir.
İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...
Şüphe, paranoya, gayriihtiyari çatışmalar falan filan... |
|
|
|
#13 | |
|
Rektör
Antikapitalistler
![]()
Teşekkür etti: 16.980
Forum Gücü: 262
Forum Puanı:112229
|
Alıntı:
Gazete çıktı üç satır yazıyla Uzamış sakalı çatlamış sazıyla Birileri ona ölmedin diyordu Ölüm bir yanında hüzünle gülüyordu |
|
|
|
|
#14 |
|
Rektör
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 6.619
Forum Gücü: 489
Forum Puanı:224635
Saçma ve boş bir istek.
Düşünüyorum da; düşüncelerin en güzeli senin beni düşünüp düşünmediğini düşünürken, düşünüyor olmanı düşünmek galiba.. : )
|
|
|
|
#15 |
|
Öğretim üyesi
![]()
Teşekkür etti: 352
Forum Gücü: 28
Forum Puanı:11178
eceli gelen köpek cami avlusuna işermiş
Başlı başına bir dünyadır aşk.
Ya tam ortasındasındır merkezinde, ya da dışındasındır hasretinde. |
|
|
|
#16 |
|
Öğretim üyesi
Antikapitalistler
![]()
Teşekkür etti: 583
Forum Gücü: 20
Forum Puanı:7206
Yorumlariniza soyle bir goz attim da ne kadar agresifsiniz
![]() Kopek it gibi kelimelerle dolmus tasmissiniz. Celallenmeyin efendiler , arkadasimin da dedigi gibi gayet mantikli ve dogal bir istek olmus ![]() Takdir ettim DTPyi
"Kapitalizme hiç bir zaman güven olmaz. Zırnık kadar bile" |
|
|
|
#17 |
|
Asistan
![]()
Teşekkür etti: 203
Forum Gücü: 9
Forum Puanı:1564
Kürtçe dilini resmi dil yapmaya gerek yok o halde bir ayrımcılık olacaktır çünkü türkiyede türklerden başka 50 etnik kimlik vardır bunlara haksızlık yapmak olmaz.
ya hepsine yapılmalı yahut sadece bir tane olmalı. Demokratik sözünü taşıyan bir partiden demokratlığa uygun olmayan bir açıklama. ->Anadilde eğitim.
->Din eğitiminin zorunlu olmaktan çıkması. ->Anayasanın otoriteden,hürriyete çekilmesi. ->Cem Evlerinin İbadet yeri olması. ->Diyanet işlerinin lağvedilmesi. ->Mahalle baskısının kaldırılması |
|
| Mesaja teşekkür eden: | roza (30-05-09) |
|
|
#18 |
|
Öğretim üyesi
![]()
Teşekkür etti: 352
Forum Gücü: 28
Forum Puanı:11178
farkında değil bazıları ama burası türk toprakları kürtleri bu toplarda yaşamalarına izin veriyoruz diye resmi dil kürtçe oldun söylemini doğru kabul edecek değiliz.
dağdan gelip bağdaki kavuyorlar...kusara bakmayın valla arada elbelt çıkıyor çok iyi kürtler ama o dtp nin mitinglerini görüzce sinirim tepeme çıkıyor...(bazıları yüüznden tüm kürtlere suçlama yapammam elbette ama geneli böyle) siz önce doğuda katlettiğiniz insanların hesabını verirn. buna pişkinlik ya.. sınır dışı ediceksin bunları..(size öğretmen gönderdik öldürdünüz mühendis gönderdik burası kürdistan türkleri istemiyoruz dediniz bide üstüne türkler bizi ayrıyo deyip üste çıkmaya kalktınız onlarca şehit verdik nie büyüyünce dağa çıkıp terörist olacak küçüçük çocukların rahatı için pkk destek veren pkk lı dtp bide üstüne kalkıp bunları söylüyor. hoşgörü de bi yere kadar. yüz verince astarını istiyor bunlar) [bu laflarım pkk nın yandaşçısı dtp li lere ve onlara destek verenlere diğerleri üstüne alınmasın] Başlı başına bir dünyadır aşk.
Ya tam ortasındasındır merkezinde, ya da dışındasındır hasretinde. |
|
|
|
#19 |
|
Rektör
Antikapitalistler
![]()
Teşekkür etti: 7.473
Forum Gücü: 127
Forum Puanı:48047
tüzügünde ayrımcılıga karsı olan bir partinin yalnızca Kürtçe'nin ana dil olmasını istemesini,
garipsedim açıkçası.Dogal bir istek gibi görünebilir..Kendi kökenlerinden kaynaklı böyle bir istege tamam, eyvallah, yalnız nasıl TR'de yalnızca Türkler yasamıyorlarsa ve biz anadilin kısıtlı kalmasını istemiyorsak, yalnızca Kürtçe olmasını da dileyemeyiz. Ermenice de olabilir,Rumca ya da. Saçma sapan bir yalnızlık,
kocaman insanların arasında gün batımında can sıkıcı mutsuzluk griliginde abuk sabuk bir sohbette ülkeyi kurtaran adamların masalarında canlı müzigin aptal bir mısrasında aptalca bir yalnızlık.. |
|
|
|
#20 |
|
Rektör
![]()
Teşekkür etti: 7.701
Forum Gücü: 525
Forum Puanı:236588
|
Cem Yilmaza rakip olacaklar bu gidisle
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
|
|