|
|
| Antikapitalistler | Bilişim Grubu | Düşünürler | Figüranlar | Genç Kuvvet | Huzur Pınarı | Atatürkçü Düşünce | Müzik grubu | Sanatkârlar | Spor Grubu |
![]() |
![]() |
|
Konu Seçenekleri | ![]() |
|
|
#1 |
|
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı
![]() |
Atatürk KÜRT Olsaydı!!Türk milliyetçiliği yapanlar okusun özellikle ne hissedeceklerini çok merak ediyorum.. Mustafa Kemal, Selanik’te değil de Musul’da doğmuş bir Osmanlı paşası olsaydı, Kurtuluş Savaşı’nı Türklerle ve Kürtlerle birlikte gerçekleştirdikten sonra kurulmasına önayak olduğu cumhuriyetin adını "Kürdiye Cumhuriyeti" koysaydı, kendisi de Meclis kararıyla "Atakürt" adını alsaydı... Kürdiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına "Kürt" deneceği için hepimiz "Kürt" sayılsaydık, Taksim’e, Kadıköy’e, Kızılay Meydanı’na, Kordon’a "Ne mutlu Kürdüm diyene" pankartları asılsaydı... "Kürdiye’de" Türk olmadığı, herkesin aslında Kürt olduğu söylenseydi, kendilerini Türk sananların aslında "deniz Kürdü" oldukları iddia edilseydi... Kürtlerin "yedi bin yıllık" bir tarihi bulunduğunu, Anadolu’nun esas sahiplerinin Kürtler olduğunu, Moğolların, Hunların, Etrüsklerin aslında Kürtlerin atası sayıldığını, Osmanlıdaki Kürt paşalarının kahramanlıklarını derslerde okusaydık. Teoman, Cengiz, Atilla, Osman gibi isimler almamız yasaklansaydı, Berfin, Beruj, Tiruj, Nevruz gibi isimler almak zorunda kalsaydık... Türkçe televizyon kurulması yasak edilseydi, bütün televizyon yayınları Kürtçe yapılsaydı... Romanlarımızı, hikayelerimizi, şiirlerimizi Kürtçe yazmak zorunda kalsaydık, yalnızca Kürt şarkıları dinleseydik, gazetelerimizi Kürtçe çıkarsaydık... Okullarımızda yalnız Kürtçe okutulsaydı ve Türkçe okutulması yasaklansaydı... "Biz Türküz, bizim bir tarihimiz, bir dilimiz var" dediğimizde sorgusuz sualsiz hapislere atılsaydık. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da, Edirne’de polis sürekli olarak bizi izleseydi, "özel timler" bizim "Kürdiye Cumhuriyeti’ni" parçalamak isteyen "ayrılıkçılar olmamızdan" kuşkulanıp hepimize sürekli "suçlu" muamelesi yapsaydı, sırf Türk olduğumuz için hakaretlere uğrasaydık. 12 Eylül darbesinden sonra bütün batı bölgesindekiler hapishanelere doldurulsa, inanılmaz işkencelerden geçirilse, boğazlarına kadar çamurların içine battıkları hücrelere konsa, tazyikli sularla iç organları perişan edilse, azgın köpeklerle bacakları parçalansaydı... Evlerimiz basılsa, ayrılıkçı "Türk teröristlere" yardım ettiğimiz iddialarıyla apartmanlarımız yakılsa, biz evimizden bir eşya bile alamadan çıkarılıp, Diyarbakır’a, Hakkari’ye sürgüne gönderilerek, çadırlarda yaşamak zorunda bırakılsaydık... Biz Türkler buna razı olur muyduk, "işte hepiniz Kürdiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak birer Kürtsünüz, ayrıca Türklük diye niye tutturuyorsunuz, isterseniz başbakan bile olabilirsiniz" sözlerini bir hakkaniyet işareti olarak kabul eder miydik? Yoksa, Türk kimliğimizin, dilimizin, kültürümüzün, bu ülkenin "eşit" vatandaşları olarak kabul edilmesinde ısrarcı mı olurduk? Bu ülkenin Türk ve Kürt vatandaşları var ve tarih "Türk" çizgisinden yürümüş, bugün bizim "Türk" olarak kabul edemeyeceklerimizi Kürtlerin kabul etmesini istemişiz, bu yersiz istek sonunda patlamış, ülke önce teröre arkasından bir iç savaşa yuvarlanmış. Türkiye’nin bu kanlı karmaşadan "demokrasiyle" ve Kürt vatandaşların "kimliklerinin" kabulüyle kurtulacağına inanan insanlar, bu düşüncelerini dile getirdiklerinde, bizim yöneticilerle taraftarları hep aynı soruyu soruyor: - Nedir demokratik çözüm, nedir Kürt kimliği? Biz Türkler, bir "Kürdiye Cumhuriyeti’nde" yaşasaydık ne isteyeceksek, bu isteklerin bugün Kürtler tarafından dile getirilmesini kabul etmektir demokrasi. Kendimiz için isteyeceğimizi, bizimle eşit oldugunu kabul ettiğimiz insanlara vermemek için bu kadar kan dökmeye, ülkeyi bir çıkmaza sürüklemeye değer mi? Değmez diyenler "demokrasi" istiyor işte. Demokrasiyi getirmek çok mu zor zanaat? Ahmet ALTAN Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Sabah akşam Rabbinin ismini yâdet. (İnsân Suresi: 76/25) |
|
| Mesaja teşekkür eden: (20 Kişi) | -misspasha- (31-05-09), Bir Ben Eksiktim (30-05-09), DevrimChe (30-06-09), Ezo* (26-06-09), güneşş (01-06-09), izgen2005 (01-06-09), LâL* (15-06-09), losten (31-07-09), mavi (30-06-09), noleafclover (05-07-09), pavel (30-05-09), PikoLata (24-07-09), poor_youth (01-09-09), RAMSES113 (23-06-09), roza (02-06-09), SympatiSh (16-08-09), teCCol (01-06-09), YagmurYüreklim (22-06-09), İsyanlı Sükut (30-05-09), ŞiYaR (31-05-09) |
|
|
#2 |
|
Profesör
![]()
Teşekkür etti: 1.440
Forum Gücü: 389
Forum Puanı:185764
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk milleti ne uşak olmayı nede uşak edinmeyi kabul etmeyen şerefli bir Millettir .
Uşak olmayı yeğelemiş insanlar Tarih boyunca bu Milleti birbirine düşürmüştür . Sen kimin uşağısın ahmet ? Ayrıca sana sormak isterim ; Tarih Boyunca Türklere kürtler yaklaşık 29 kere isyan ederken ermeniler 2 kere isyan etmiştir . Bunu nasıl açıklayacaksın bana ? Belki de bu isyanları bastırmak amaçlı bu tür eylemlere geçilmiştir demi ? Kurtuluş Savaşı döneminde Uşak olmayı kabullenememiş Kürt kardeşlerimiz Çanakkale de şehit olurken bazıları doğuda isyan çıkarıp bazı güçlerle birlik olup Vatanın bölünmez bütünlüğüne kast ediyordu ... Deniliyor ki kürtlerin 5000 yıllık tarihleri var . O halde siz 5000 yıl boyunca köle olmayı ona buna itaat etmeyi kabullenmişsiniz de şimdi noldu size ? 5000 Yıldır var olan bir millet öyle yada böyle dünyaya varlığını hissettirmiş Dilini ve Irkını kabullendirmiştir . Lakin bunu kürt milletinde görememekteyim . Nitekim 'kürtçe' dilinin farsça dan ibaret olduğu bilinmektedir . Kaldı ki Tarih arşivlerinde bu dile nerde rastlamak mümkündür merak ederim . Atatürk üzerinden bu tür yazılar yazmak son derece aşağılık bir durumdur . Zira biz Türkler sadece Atatürk değil ; Kürşadlar , Mete Hanlar , Satuk Buğra Hanlar , Fatih Sultan Mehmetler , Yavuz Sultan Selimler ve daha nicelerini yetiştirdik . Tarihe biz yön verdik ve her daim ezilenlerin yanında olduk . Eğer bakarsanız Türklerin İslamiyetle tanışması da bu vesile ile olmuştur . Bana Türk Milletinin tek bir yerde faşist ve ırkçı bir tutumunu kimse gösteremez . Gösterense Cahilin tekidir . Eğer bugün Türkler sizin itham ettiğiniz gibi Faşist olsaydı Dünya dili ' Türkçe ' olurdu . Hatırlayınız ; Körfez savaşında Saddamın zulmünden kaçan 1 Milyon Kürt e Türkiye Cumhuriyeti kapılarını açtı . Ve Anadolu Çoğrafyasına , İslam Alemine biz huzuru getirdik vesselam . .
. . Türük Oguz begleri, budun eşiding. Üze tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türük budun, ilingin törüngin kim artatı udaçı erti ? Türük Bodun ertin, ökün! Bilge Kağan . . . Herkes Köpekche düşünceler içersinde ... Konu Satuk Buğra Han tarafından (30-05-09 Saat 02:37 ) de değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#3 |
|
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 213
Forum Gücü: 26
Forum Puanı:9315
Yani siz diyorsunuz ki Türkler mükemmel insanlardır hi bir hataları yoktur, olamaz çünkü üstün millet ya ondan.
29 kere ihanet etmiş ha demek, o yüzden Osmanlı zamanında olsun Türkiye cumhuriyeti kurulmadan önce onlarla birlikte savaştılar, Türklerin yaptıkları fedakarlıkları onlarda yaptı savaşta peki ya neden?? Evsiz barksız kalsınlar, gazi, şehit olsunlar, onlarında anları ağlasın diye mi?? Bunların karşılığında ne aldılar? Aşşağılanma, küçümsenme, hor görülme, ezilme ve daha fazlası.. Onlarda bu topraklarda yaşadılar. Yüzyıllardır her ırktan millet bir arada bir çatı altında yaşarken neden şimdi bu muameleyi görüyor?? Dünyaya varlığını hissettirmek veyahut hissettirmemek mesele değil. Mesele bazı milletlerin kendilerini daha üstün görmeleridir, bunun yanlışlığıdır. Ben Türkmüyüm evet Türküm kanımın bir damlasında bile Kürt kanı yok bu neyi değiştirir ki önemli olan insan olmak değil midir? Siz hala Kürtlerin tarihi yok dili yok diye ufak ayrıntılarda boğula durun ben size soruyu tekrar yönlendireyim. Osmanlı devletinin asıl kurucuları, milleti Türktür; evet ama milyonlarca farklı milletlerden insanlarda yaşamıştır bu topraklarda. Peki bu toprakların asıl yerlileri Türk olduğu halde bu toprakların kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk değil de Mustafa Kemal Atakürt olsaydı ve siz Türk olsaydınız Kürt milletinin üstünlüğünü kabul edermiydiniz??? Bu soruyu iyice düşünüp, tartıp ne düşündüğünüzü ondan sonra yazın rica ediyorum. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Sabah akşam Rabbinin ismini yâdet. (İnsân Suresi: 76/25) |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | bitsedegitsek (30-05-09), Ezo* (26-06-09), losten (31-07-09), mavi (30-06-09), pavel (30-05-09), PikoLata (24-07-09), Yargısız_!NFAZ (28-07-09), yesiL. (31-05-09), ŞiYaR (31-05-09) |
|
|
#4 |
|
Yılın En Tatlı Bilmişi
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 8.743
Forum Gücü: 710
Forum Puanı:329250
Atatürk kürt olsay-di.. Degildi ama
![]() Olmadigina göre de, kafa yormaya pek gerek yok.. Biz bugün, ''Ne Mutlu TÜRK'üm diyene'' diyoruz.. Iyi ki de..
Umutlandıklarım, umut dağıttıklarım Akıl verdiklerim, akıllı sandıklarım Bir sevip, bin söz ettiklerim Bin sevip, hiç söz etmediklerim Söz verdiklerim, yapamadıklarım Eksik olmayın ! Bir başka sefere yine beklerim.. |
|
|
|
#5 |
|
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı
![]()
İşte sorunda burda aydan hanım!! Ne yazık ki kendimizi hiç bir zaman karşıdakinin yerine koyamıyoruz. Öyle değil mi? ee biz keyfimize bakalım ozaman onlar acı çeksin, aşşağılansın, hor görülsün, dövülsün, sövülsün kimin umrunda değil mi??? Peki biz bu kayıtsızlığımızın hesabını nasıl vereceğiz bunu hiç düşündünüz mü??
ve Remix61 Beyfendi veyahut hanımefendi; yorumunuzu genişletmişsiniz. Eklediğiniz cümlelerde ikisi dikkatimi çekti. 1.si " Zira biz Türkler sadece Atatürk değil ; Kürşadlar , Mete Hanlar , Satuk Buğra Hanlar , Fatih Sultan Mehmetler , Yavuz Sultan Selimler ve daha nicelerini yetiştirdik." BİZ derken neyi kasdediyorsunuz. Bu şahısları Türk milletimi yetişrtirdi. Bunlar kişilerin kendi başarılarıdır siz bunu üstelnirseniz eğer onların varlığını hiç etmiş olursunuz. Peki bu insanlar dünyaya Arap olarak, Kürt olarak, İngiliz olarak, Yunan olarakta gelebilirdi sizin BİZ yetiştirdik demeniz bana saçma geldi açıkcası. 2.si ise; "Bana Türk Milletinin tek bir yerde faşist ve ırkçı bir tutumunu kimse gösteremez." Faşist, ırkçı bir tutumu bir milletin hepsine mal edemezsiniz zaten bu tutumları şahıslar sergiler, ha eğer Türk olupta hiç bir faşist, ırkçı vs. vs. düşünceye sahip olmayan bu tür eylemler gerçekleştirmeyen insanlardan oluştuğunu söylüyorsanız size söyleyeceğim tek şey sokaklara bakmanızdır. Hatta ırkçı olmadığınızı söylüyorsunuz onun için kendinizi tanımanızı bile tavsiye edebilirim şayet sabahtan beridir Türk üstünlüğünden bahsediyorsunuz. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Sabah akşam Rabbinin ismini yâdet. (İnsân Suresi: 76/25) |
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | bitsedegitsek (30-05-09), Ezo* (26-06-09), izgen2005 (10-06-09), pavel (31-05-09), PikoLata (24-07-09), Yargısız_!NFAZ (28-07-09), ŞiYaR (31-05-09) |
|
|
#6 |
|
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı
![]()
Ayrıca Ahmet Altan'ın göstermek istediği şeyi anlamımışsınız. Oysaki tek yapmanız gereken şeyin sizin Türk Atatürk'ün de AtaKÜRT olduğunu ve Türkiye değilde KÜRDİYE CUMHURİYRTİni kurduğunu dşünmenizdi. Hemen paniğe kapılmayın bu gerçek değil sadece düşünmenizi istiyoruz, yada paniğe kapılabilirsiniz zira Kürt kardeşlerimiz bunu bizzat yaşayarak paniğe kapılması gerektiğini yaşayarak öğrendiler ne yazık ki..
Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Sabah akşam Rabbinin ismini yâdet. (İnsân Suresi: 76/25) |
|
|
|
#7 | |
|
En Meraklı Üye
![]()
Teşekkür etti: 2.894
Forum Gücü: 282
Forum Puanı:126706
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Şavaşımız kürtlere degil Pkk'ya olmalı. |
|
|
|
|
#8 | |||||
|
Profesör
![]()
Teşekkür etti: 1.440
Forum Gücü: 389
Forum Puanı:185764
Alıntı:
![]() Alıntı:
Yavuz Sultan Selimin Şii'lere karşı Çaldıran Zaferini kazanmasının ardında Doğudaki Sünni Türk ve Kürt aşiretleri yatmaktadır . Ve bu aşiretler kendi isteğiyle Osmanlı saflarına katılmış ve büyük bir zaferle Meydan-ı Gaza dan ayrılmışlardır . Bunda önemli etken rol oynayan ise İdrisi Bitlis'tir(araştırmanızı tavsiye ederim) . Bundan sonra ise ; Osmanlı Devleti'nin değişmeyen siyasetinin kaynağı ve dayandığı hukuki temeli, İslâmiyetin getirdiği hükümler devreye girdi . Ve bu olaylardan sonra Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Doğudaki birçok eyaleti Kürt liderlerinin emri altına verdi . Neden şimdi bu muameleyi görüyor sorusuna gelince de sanırım kürt halkı bazı gerçeklerini kabullenmek zorundadır . Alıntı:
Peki ben sana soruyorum ; Var olmayan bir devleti kim kurtaracaktı ? Hakikat şudur ; O dönemde tek bir devlet vardı oda Hasta adam tabiri ile Osmanlı Devleti idi . Bu devletin kökeni Türk soyunun bir kolu olan ' Kayı ' boyundan gelmekte idi . Ve bu devlet bu Millet 7 düvele karşı mücadele içindeydi . Ve doğal olarak bu devletin asıl sahibi olarak Türk Liderlerin ortaya çıkması gayet normaldir öyle değil mi ? Ben ırklar arasında bir üstünlük mücadelesi içerisinde değilim şu anda defalarca belirttiğim gibi ben var olan hakikatlerden bahsediyorum . Alıntı:
Biz derken ben kendi ırkımdan bahsediyorum Düşüncelerinizi tebessüm ile okumaktayım . Elbetteki bu Şahısları Türk Milleti yetiştirdi . Türk Milletinin Örf ve Adetleri Türk Milletinin Kültürü bunları yetiştirdi . Daha sonrasında ise o Güzel İslam Ahlakı ve İslam Kültürü yetiştirdi . Siz neyden bahsetmektesiniz ? Ve Dünya üzerinde bilinir ki ; İslam ve Türk Ahlak ve Kültüründen öte güzel bir kültür yahut örf ve adet yoktur ! Söylemekten yoruldum ama tekrar söylüyeceğim Ben var olan gerçeklerden bahsediyorum . Türk ırkını övmüyorum (= Farzı Misal sünni Kürtlerdeki Bağlılık ve Sadakat bende büyük bir hayranlık uyandırmaktadır . Türklerde ise bu tam aksidir . Devamlı baş olma isteği vardır . Alıntı:
ahmet altanın göstermek istediği birşey yoktur . He varsa oda amerikan yahut israil oda olmadı fransız o hiç mi olmadı ermeni uşağı olduğunu gösterme çabasıdır . ahmetin pkk kamplarına çıktığı bilinir ve utanmadan teröristlerle poz verdiği daha da iyi bilinir ...
.
. . Türük Oguz begleri, budun eşiding. Üze tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türük budun, ilingin törüngin kim artatı udaçı erti ? Türük Bodun ertin, ökün! Bilge Kağan . . . Herkes Köpekche düşünceler içersinde ... |
|||||
|
|
|
#9 | |
|
Yılın En Tatlı Bilmişi
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 8.743
Forum Gücü: 710
Forum Puanı:329250
Alıntı:
Insanlarin en belirgin özelliklerinden birisidir Bencillik ![]() Bu her konuda böyledir.. Kaldi ki Vatan konusunda, daha da kuvvetli bir duygudur.. Olmasi gerektigi gibi.. Ayrica bir Türk olarak bunlari iddia etmeniz beni utandirdi acikcasi.. Nasil olur da Türklügünüzü birakip, baskalarinin acisindan bakmayi düsünebilirsiniz ? Hele de kendi devletiniz tehlikedeyken ? Savundugunuz insanlar sizin Asker annelerinin neler cektigini düsünüyorlar mi ? Babasiz kalan kücük cocuklarin gelecegini düsünüyorlar mi ? Ilgileniyorlar mi ? Türklüge sövüp, bayrak yakarken icleri aciyor mu ? Duyarlilik gösteriyorlar mi ? Sakin !!! Bir daha sakin, benim asil milletimi baska üc kurusluk insanlarla kiyaslamayin ![]() Önce Türkiye'nin ve Türkler'in konumuna gelsinler, sonra konussunlar.. Umutlandıklarım, umut dağıttıklarım Akıl verdiklerim, akıllı sandıklarım Bir sevip, bin söz ettiklerim Bin sevip, hiç söz etmediklerim Söz verdiklerim, yapamadıklarım Eksik olmayın ! Bir başka sefere yine beklerim.. |
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (10 Kişi) | ''ş!zofren!k'' (31-05-09), ARİF£ (20-10-09), bEyAzLi (02-06-09), ç i k o (30-05-09), lawrance (01-06-09), MêLoDrâM (31-05-09), s!mg€ (30-05-09), Satuk Buğra Han (30-05-09), Scнiивея (30-05-09), Snorland (03-06-09) |
|
|
#10 |
|
Grup Lideri
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 4.450
Forum Gücü: 421
Forum Puanı:193196
Ahmet Altan'ın amacı empati kurmamızı saglamak ise faydalı bir yazı olmuş. Fakat;
Yaklaşık 30 bin kişinin katledilmesinden ve tüm sorunların odağının terör olmasından bir kelime dahi bahsetmemesi de bir o kadar garip... Uzaklara dalıp gitme, RETURN ! |
|
|
|
#11 |
|
Dekan
![]()
Teşekkür etti: 1.806
Forum Gücü: 161
Forum Puanı:70011
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
O zaman Hitler Türk Olsaydı Kürtleri Keserdi diye bir empati de kurarsak nasıl olur?
Saçmalığın daniskası olmuş halamda da olsa amcam olurdu gibi abiyene bir tabiirle terbiyenin sınırları zorlanmış... Cümle dediğimiz tabir doğru yerlerde kullanılması gerekir yukarda ki arkadaş'ın bir tanesi beyfendi mi hanımefendi mi? orasını şu anlık bilemiyorum. İşi gücü bırakmış kürtleri anlamaya çalışıyor... Sen kurtuluş savaşı zamanı olsaydın ermeniler sülaleni keserken ermenileri de anlamak istermiydin? Ya da sizin tabirinizle empati kurmak ister miydin? O Yüzden Atatürk Türktü.... Ve Kurduğu ülke de Türkiye Cumhuriyetiydi Bu böyle bilene
Kabul et; ben gitmek için varım...!
|
|
|
|
#12 | |||||
|
En Karizmatik Üye
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 6.681
Forum Gücü: 452
Forum Puanı:201737
Alıntı:
Alıntı:
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kısaca kürtler yüzsüz bir şekilde ayrıcalık beklemeye devam ettikçe hiçbir sorun çözülmeyecek.. . . . . . . adam olduysan hesap ver kendine getirdiğin ne, götüreceğin ne ? şarap içersem ölürüm diyorsun içsen de öleceksin, içmesen de.. |
|||||
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ARİF£ (20-10-09), aydan (30-05-09), Bir Ben Eksiktim (30-05-09), CSKN (30-05-09), Snorland (03-06-09) |
|
|
#13 |
|
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı
![]()
Hepinize tek tek cevap vermek isterdim ama bu çok uzun olacağından toparlamak istiyorum hatta isterseniz madde madde yazayımda daha iyi anlatabileyim:
1. Türklerin hiç bir kötü özelliği yoktur Kürtler şunu yapmıştır bunu yapmıştır diye aşşağılamak bir türk üstünlüğünü kabullenmek demektir. Belki farkında değilsiniz sayın Remix ama bilinçaltınıza bu sistem tarafından işlenmiş birşey ne yazık ki çoğu insanda bu sistemin kurbanı olmaya devam ediyor. 2. Türk milleti diyorsunuz hala insanlar milletleriyle atalarıyla yargılanmayacaklar gün gelice herkes kendi hesabından sorumludur. Dışarıda binlerce eşine-çocuğuna eziyet eden, sadist ruhlu, kaçakçılık yaparak milyonlarca insanın hayatını-aileleriyle birlikte mahveden, bir hiç uğruna (gündemde olduğu için söylüyorum) kafası kesilen kızlar ve bunları ve hatta aklıma bile gelmeyecek binlerce hatta milyonlarca suç işleyen psikopat TÜRK insanlar varken siz Türk milleti şöyledir böyledir demeye hakkınız yoktur. Eğer savunacaksınız şahısları savunun şahısları yaptıkları icrratlar dolayısıyla üstün görün milletler övülmez bu milleti oluşturan şahıslardır. Ve siz iyisiyle kötüsüyle bu milleti ya hepten yermeye yada hepten yüceltmeye hakınız yoktur. Milletler değil ŞAHISLAR ön planda olmalıdır. 3. Ben Osmanlıyı veyahut Türk milleti şöyledir böyledir diye yermiyorum. Ben bi Fatih Sultan Mehmed'in, bi Yavuz Sultan Selim', bi Osman Bey'in, Orhan Bey'in yaptıklarından dolayı çok büyük saygı ve şeref duyuyorum. Ama onların başarılarını Türk milletine mal etmiyorum. Bir çok yanlış stratejileride hatalarıda olmuştur Osmanlı'nın. Peygamber efendimiz zamanında dahi uhud savaşında okçular yerlerini değiştirdikleri için savaşı kaybetmişlerdir Osmanlınında bu hale gelmesindeki en büyük etkenlerden biri yeniçeriler değil midir? Yani neymiş şahısların hataları veyahut başarıları bir millete birtopluma mal edilmemeliymiş. 4. Ahmet Altan'da bende PKK'dan bahsetmiyoruz ne yazık ki bunu hep böyle anlıyorsunuz yada ben anlatamıyorum. Biz PKK'nın yaptıklarını savunmuyoruz aksine kınıyoruz o insanları fakat onların işledikleri suçlar yüzünden siz bunu Kürt milletine mal etmeye çalışıyorsunuz işte hata burda. PKK'lı Kürtler vardır ama her Kürt PKK'lı değildir. Bunun ayrımını iyi yapmak lazım. Siz bu ithaflarda bulunarak Kürt halkının günahınıda aldığınızı düşünmüyor musunuz? Milyonlarca, suçsuz günahsız Kürt çocukları, anaları, bacıları, kardeşleri, babaları var. Tüm Kürt milletini aşşağılayarak siz bunlar hakkında da zanda bulunmuş olmuyor musunuz? Allah günahlarımızı affetsin.. 5. Nasıl bir kötü muamele gördüklerini açayım tabiki. Benim bir çok Kürt arkadaşım var onlardan dinledim, dinlemekle kalmadım bizzat gittim oralara ve orda yaşayan insanlarla konuştum. Ordaki insanlar yeni yeni bir nefes almaya başladıklarını söylediler. Belki Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filmini izlemişsinizdir. Orada askerler köye gidip köyü boşalmalarını GÜZEL bir dille anlatıyorlar. Çok hafif bir anlatım yapmış MAhsun Bey yapmalıydı da zaten. Olayları ama ordakilerden dinleyince işin iç yüzünün çok daha kötü olduğunu anlıyorsunuz. Ordaki insanlara sorulmadan, söylenmeden binlerce köy yakıp yıkılıyor, ordaki insanlar mecburi göçe maruz bırakılıyorlar. Çoğu ana babanın iki oğlundan biri asker olarak diğeri ise PKK' lı olarak çatışmada vefat ediyor. Oğulları bu sistem içerinde yokup olup giderken ellerinden hiç bir şey gelmiyor. Bu insanlar hayvancılıktan çiftçilikten başka meslek yapmamış insanlar bunları şehre gönderiyorlar. Orda tutunmaya çalışıyorlar. Bir yandan gittikleri yerlerde Kürt oldukları için sürekli aşşağılanılıyorlar, hepsine PKK'lı gözüyle bakılıyor. Küçümseniyorlar, aşşağılanıyorlar, Kürt oldukları için çoğu hizmetleri verilmiyor bir yandan PKK'lılar yüzünden evleri barkları basılarak can verirlerken bir yandan Kürt oldukları için aşağılanılıyorlar sadece Kürt oldukları için türlü türlü işkenceye maruz kalıyorlar. Benim görebildiğim sadece bi kısmı kimbilir daha ne yaraları vardır içlerinde. 6. Öncelikle ben bi bayanım hanımefendi diyebilirsiniz alleinwolf, öğrenmiş oldunuz. Şunu tekrar söylemek istiyorum ki ben PKK'lılardan bahsetmiyorum Kürt HALKından bahsediyorum bu ayrımı göz ardı etmeyiniz lütfen. Ayrıca niye Kürtleri anlamaya çalışmayayım ki. Onları anlamazsam ne yaşadıklarını, ne çektiklerini bilemem ve şu rahat hayatım için şükredememem. 7. Önemli olan insanlık ama bazı insanlar insanlığını, dinini değilde ırkını önplanda tuttuğu ve ona göre insanları yargıladığı için özellikle Türk olduğumu vurguladım. Hani Türk olduğu halde böyle düşünüyorsa acaba onda mı bi salaklık var yoksa ben mi yanlış düşünüyorum diye düşünülebilir. Benim umudum acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye düşüncelerini tartmanızdır. Aksi halde sistemin getirdiği bir oyun içerisinde daha yüzlerce yıl yokolup gideceğiz. Hiç birşeyin farkına varmadan (ne yazık ki).. :( Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Sabah akşam Rabbinin ismini yâdet. (İnsân Suresi: 76/25) |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Yargısız_!NFAZ (01-06-09), ŞiYaR (24-07-09) |
|
|
#14 |
|
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı
![]()
Hepinize tek tek cevap vermek isterdim ama bu çok uzun olacağından toparlamak istiyorum hatta isterseniz madde madde yazayımda daha iyi anlatabileyim:
1. Türklerin hiç bir kötü özelliği yoktur Kürtler şunu yapmıştır bunu yapmıştır diye aşşağılamak bir türk üstünlüğünü kabullenmek demektir. Belki farkında değilsiniz sayın Remix ama bilinçaltınıza bu sistem tarafından işlenmiş birşey ne yazık ki çoğu insanda bu sistemin kurbanı olmaya devam ediyor. 2. Türk milleti diyorsunuz hala insanlar milletleriyle atalarıyla yargılanmayacaklar gün gelice herkes kendi hesabından sorumludur. Dışarıda binlerce eşine-çocuğuna eziyet eden, sadist ruhlu, kaçakçılık yaparak milyonlarca insanın hayatını-aileleriyle birlikte mahveden, bir hiç uğruna (gündemde olduğu için söylüyorum) kafası kesilen kızlar ve bunları ve hatta aklıma bile gelmeyecek binlerce hatta milyonlarca suç işleyen psikopat TÜRK insanlar varken siz Türk milleti şöyledir böyledir demeye hakkınız yoktur. Eğer savunacaksınız şahısları savunun şahısları yaptıkları icrratlar dolayısıyla üstün görün milletler övülmez bu milleti oluşturan şahıslardır. Ve siz iyisiyle kötüsüyle bu milleti ya hepten yermeye yada hepten yüceltmeye hakınız yoktur. Milletler değil ŞAHISLAR ön planda olmalıdır. 3. Ben Osmanlıyı veyahut Türk milleti şöyledir böyledir diye yermiyorum. Ben bi Fatih Sultan Mehmed'in, bi Yavuz Sultan Selim', bi Osman Bey'in, Orhan Bey'in yaptıklarından dolayı çok büyük saygı ve şeref duyuyorum. Ama onların başarılarını Türk milletine mal etmiyorum. Bir çok yanlış stratejileride hatalarıda olmuştur Osmanlı'nın. Peygamber efendimiz zamanında dahi uhud savaşında okçular yerlerini değiştirdikleri için savaşı kaybetmişlerdir Osmanlınında bu hale gelmesindeki en büyük etkenlerden biri yeniçeriler değil midir? Yani neymiş şahısların hataları veyahut başarıları bir millete birtopluma mal edilmemeliymiş. 4. Ahmet Altan'da bende PKK'dan bahsetmiyoruz ne yazık ki bunu hep böyle anlıyorsunuz yada ben anlatamıyorum. Biz PKK'nın yaptıklarını savunmuyoruz aksine kınıyoruz o insanları fakat onların işledikleri suçlar yüzünden siz bunu Kürt milletine mal etmeye çalışıyorsunuz işte hata burda. PKK'lı Kürtler vardır ama her Kürt PKK'lı değildir. Bunun ayrımını iyi yapmak lazım. Siz bu ithaflarda bulunarak Kürt halkının günahınıda aldığınızı düşünmüyor musunuz? Milyonlarca, suçsuz günahsız Kürt çocukları, anaları, bacıları, kardeşleri, babaları var. Tüm Kürt milletini aşşağılayarak siz bunlar hakkında da zanda bulunmuş olmuyor musunuz? Allah günahlarımızı affetsin.. 5. Nasıl bir kötü muamele gördüklerini açayım tabiki. Benim bir çok Kürt arkadaşım var onlardan dinledim, dinlemekle kalmadım bizzat gittim oralara ve orda yaşayan insanlarla konuştum. Ordaki insanlar yeni yeni bir nefes almaya başladıklarını söylediler. Belki Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filmini izlemişsinizdir. Orada askerler köye gidip köyü boşalmalarını GÜZEL bir dille anlatıyorlar. Çok hafif bir anlatım yapmış MAhsun Bey yapmalıydı da zaten. Olayları ama ordakilerden dinleyince işin iç yüzünün çok daha kötü olduğunu anlıyorsunuz. Ordaki insanlara sorulmadan, söylenmeden binlerce köy yakıp yıkılıyor, ordaki insanlar mecburi göçe maruz bırakılıyorlar. Çoğu ana babanın iki oğlundan biri asker olarak diğeri ise PKK' lı olarak çatışmada vefat ediyor. Oğulları bu sistem içerinde yokup olup giderken ellerinden hiç bir şey gelmiyor. Bu insanlar hayvancılıktan çiftçilikten başka meslek yapmamış insanlar bunları şehre gönderiyorlar. Orda tutunmaya çalışıyorlar. Bir yandan gittikleri yerlerde Kürt oldukları için sürekli aşşağılanılıyorlar, hepsine PKK'lı gözüyle bakılıyor. Küçümseniyorlar, aşşağılanıyorlar, Kürt oldukları için çoğu hizmetleri verilmiyor bir yandan PKK'lılar yüzünden evleri barkları basılarak can verirlerken bir yandan Kürt oldukları için aşağılanılıyorlar sadece Kürt oldukları için türlü türlü işkenceye maruz kalıyorlar. Benim görebildiğim sadece bi kısmı kimbilir daha ne yaraları vardır içlerinde. 6. Öncelikle ben bi bayanım hanımefendi diyebilirsiniz alleinwolf, öğrenmiş oldunuz. Şunu tekrar söylemek istiyorum ki ben PKK'lılardan bahsetmiyorum Kürt HALKından bahsediyorum bu ayrımı göz ardı etmeyiniz lütfen. Ayrıca niye Kürtleri anlamaya çalışmayayım ki. Onları anlamazsam ne yaşadıklarını, ne çektiklerini bilemem ve şu rahat hayatım için şükredememem. 7. Önemli olan insanlık ama bazı insanlar insanlığını, dinini değilde ırkını önplanda tuttuğu ve ona göre insanları yargıladığı için özellikle Türk olduğumu vurguladım. Hani Türk olduğu halde böyle düşünüyorsa acaba onda mı bi salaklık var yoksa ben mi yanlış düşünüyorum diye düşünülebilir. Benim umudum acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye düşüncelerini tartmanızdır. Aksi halde sistemin getirdiği bir oyun içerisinde daha yüzlerce yıl yokolup gideceğiz. Hiç birşeyin farkına varmadan (ne yazık ki).. :( Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Sabah akşam Rabbinin ismini yâdet. (İnsân Suresi: 76/25) |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
|
|
#15 | ||
|
Grup Lideri
Düşünürler grubu
![]()
Teşekkür etti: 4.450
Forum Gücü: 421
Forum Puanı:193196
Alıntı:
Peki öyleyse bu ülkede onlarca etnik kökenli vatandaş varken neden sadece Kürtler? Alıntı:
Benim de bir çok arkadaşım var Kürt olan ve "pekeke, biji apo" diye ırkçı sloganlar atıp duruyorlar. Cebeci yerleşkesinin namını bilrisin bu konuda. Nasıl ki bunları tüm kürtler için genelleyemezsek sadece acı çeken kürt kökenli vatandaşları yansıtarak da tüm kürtleri genelleyemeyiz. Doğuda Kürtler ya da Türkler acı çekmiyor insanlar acı çekiyor. Bunun sebeplerini farklı bir konu altında tartışabiliriz. Ayrıca kürt kökenli olup da çok iyi yerlere gelmiş insanlarda mevcut bunu da unutmamak gerek. Savunduğun tez %100 doğru olsaydı onların o mevkilere gelmemeleri gerekirdi. Onlar oraya Kürtlükleri ya da Türklükleriyle değil İnsani vasıflarıyla geldiler. Bir de Film karelerinden gerçek hayatı yorumlamak pek sağlıklı olmaz Şidaam, evet ben de izledim güzel filmdi. Uzaklara dalıp gitme, RETURN ! |
||
|
| Mesaja teşekkür eden: | Snorland (03-06-09) |
|
|
#16 |
|
Yard. Doçent
Bilişim Grubu
![]()
Teşekkür etti: 560
Forum Gücü: 31
Forum Puanı:8402
Çok gereksiz bir konu !!!! AYDAN'A katılıyorum
|
|
|
|
#17 |
|
Rektör
Atatürkçü Düşünce
![]()
Teşekkür etti: 6.517
Forum Gücü: 135
Forum Puanı:54862
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Atatürk Kürt olsaydı bile adı Atatürk olurdu ve yine Ne mutlu Türküm diyene derdik.Atatürkün Türklük anlayışından zerrece haberi olmayan olsada işine gelmeyen ahmet altan aldığı ücret gereği vazifesini yapıyor.Türk milletini ayrıştırmak kamplara bölmek böylece Türkiyenin iç karışıklıklar sebebiyle kendi çıkarlarını savunamaz hale gelmesi.
Ahmet Altan gibi soros beslemesinden ancak böyle bir saçmalık çıkar Sormak lazım Tarafın maddi kaynakları nerden sağlanıyor kim finanse ediyor sizi?
2 satırlık adamları musallat ettik ömrümüze
bundandır böyle dibe vuruşumuz ![]() ********************************** Gerçekler acıdır Rüyalarda yaşayanların canını acıtır. Sözlerim seni acıtırsa bil ki bundandır. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | aydan (01-06-09), Bir Ben Eksiktim (30-05-09), ç i k o (31-05-09), Ergenekon. (30-05-09), naruto (31-05-09), saklap (02-07-09), Snorland (03-06-09), yesiL. (31-05-09) |
|
|
#18 |
|
En Ciddi Üye
![]()
Teşekkür etti: 875
Forum Gücü: 87
Forum Puanı:39634
Ne ilginçtir ki bazı kişiler ve çevreler mağlum gazeteye ''Gizli Patronunuzu''açıklayın diyorlar.Bunu ise ortada gizemli bir durum varmış gibi yapıyorlar..
Bu gazetenin üç yazarı, Soros"un Açık Toplum Enstitüsünün Türkiye danışmanı. Cemaatle dirsek teması var. “Gizemli patronları ortada.” . İstiyorlar ki birileri “Taraf Gazetesini Soros çıkartıyor “ desin. Üç buçuk Soros artığı ile Türk askeri ağız dalaşına girsin... Unutmadan, kişilerin sorduğu soruyu cevaplıyorum: “Taraf"ın finansörü kim?” A şıkkı, ''George Soros” diyorum. Bunu yapmanın anlamı nedir? Bunu yapanlar kutuplaşmaya hizmet etmediklerini mi sanıyorlar acaba? İşte böyle sananlar halt etmişlerdir.. Bu ülkenin yıllardır neden propagandada bu derece başarısız olduğunun ve vatandaşların bu duruma maruz kalmalarının asıl sebebi budur.. Propaganda bir sanat olmasına karşın bu durumdan dersini alamamış büyük kitle kendini avutacak derecede yorumlarda bulunur,koyun olmadığını sanar ama önlerindeki çobanı bir türlü göremezler.. Ne yazık. Şu yazıyı rasyonel bir şekilde okuyunuz , mesaj nedir-propaganda nasıl işlenmiş bir bakınız ve kendinize sorunuz bu ülkenin demokrasisi ne durumdadır ki bu derece sert ve net bir propagandayı baza alan bir yazı binlere ulaşmaktadır ve başarılı olmaktadır ? Magister Mundi sum! ![]() Konu D. Rockefeller tarafından (30-05-09 Saat 19:24 ) de değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#19 |
|
En Konuşkan Üye
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 6.442
Forum Gücü: 408
Forum Puanı:181309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Ahmet Altan Dağda Teröristlerle Resim Çektiren Chackkal Degilmi
Yârin Dehânı Sırr-ı Nihândan Haber Verir
Güftâre Gelse Sihr-i Beyândan Haber Verir Hışm İle Baksa Vermez Aman Rüstem-i Zamân Kirpiği Kaşı Tir-i Kemândan Haber Verir ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (31-05-09) |
|
|
#20 | |
|
Profesör
Huzur Pınarı
![]()
Teşekkür etti: 2.210
Forum Gücü: 130
Forum Puanı:55831
Alıntı:
ne demek ıstedın sen ????? guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR, HER LAFA VERECEK CEVABIM VAR, AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE.. |
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
|
|